Raymond Vis - Barry

"Het idee voor een boek borrelde al jaren, vele anekdotes zaten er in mijn hoofd, daar kan ik makkelijk zes boeken over schrijven was mijn idee. Maar behalve met het lezen van boeken had ik totaal geen ervaring met schrijven. Na een tip van mijn vriendin heb ik mezelf aangemeld voor de cursus: Romans en korte verhalen en dat is een meesterzet gebleken. Door jullie opleiding leerde ik: over het gebruiken van geur, goed op mijn interpunctie te letten (vind ik nog steeds moeilijk), spannend schrijven, niet te veel overdrijven, goede dialogen neerzetten etc etc. Maar ik kreeg vooral meer zelfvertrouwen en enorm veel plezier in schrijven. En het gevoel: dit verhaal moet verteld worden. Ben dan ook trots dat uitgeverij Palmslag net zo enthousiast was na het lezen van mijn eerste opzet. 16 juni is het eindelijk zover."

 ‘Barry’ van Raymond Vis verschijnt op 16 juni

Barry groeit op in de beruchte Amersfoortse volkswijk het Soesterkwartier, waar iedereen hem kent bij zijn bijnaam 'Aso'. Hij is maar weinig op school te vinden, des te vaker op vage housefeesten en in het jongerencentrum, waar extreemrechtse jeugd de dienst uitmaakt. Barry heeft kansloze bijbaantjes en doet in schimmige handeltjes, krijgt te maken met vage huisbazen en raakt verzeild in zinloze vechtpartijen. Tot aan de politiecel aan toe.

Toch is Barry geen kwaaie en blijft hij in zichzelf geloven. Hij voelt dat hij aan de wurggreep van zijn milieu wil ontsnappen, maar weet niet hoe. Op de weg naar volwassenheid zijn Barry's vrienden zijn grote voorbeeld, maar of dat altijd verstandig is...

Barry is een coming-of-age roman, die zich afspeelt in de gabberscene van het conservatieve Amersfoort in de jaren negentig. Het vertelt een verhaal over liefde en teleurstelling en hoe je in moeilijke tijden kunt terugvallen op vriendschap.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.


Deel deze blog: