Ans Speelman - Kankerwijf

Ans Speelman heeft een echte pageturner geschreven. Lezers kunnen het boek niet meer wegleggen als ze eenmaal zijn begonnen met lezen. Het boek Kankerwijf gaat over hoe kanker je kijk op het leven verandert. Over de kracht van vriendschap. En over wat je doet en laat voor de liefde.

Ans verloor haar beste vriendin aan kanker. Omdat zij zo positief in het leven stond, wilde Ans haar dood omzetten in iets positiefs. Ans haar droom was het schrijven van een boek. Haar overleden vriendin gaf haar met haar dood het laatste zetje om haar droom waar te maken. Het besef dat het leven maar zo voorbij kan zijn, kwam keihard binnen bij Ans. Met haar boek Kankerwijf wil ze lezers daarom meegeven: ‘Wees dankbaar voor wat je hebt. Kijk eens met andere ogen naar je eigen leven. Neem echt waar en geniet. Het is zo jammer dat een ingrijpende gebeurtenis vaak nodig is om te beseffen hoe rijk ons leven is.’

In februari 2022 rondde Ans de specialisatie Romans en korte verhalen af bij Stefan Nieuwenhuis in Groningen. In mei datzelfde jaar zegde ze haar baan op en ging fulltime schrijven. ‘Van schrijven word ik gelukkig.’ Voor Ans een mooie opsteker dat lezers zo lovend over haar debuutroman Kankerwijf zijn. ‘Ik ga zeker door met schrijven, een tweede roman is in de maak,’ aldus een blije schrijver.

Meer informatie vind je op de site van Ans: www.ansspeelman.nl


Deel deze blog: