Bo van Leeuwe - De Hoofdstad

Oud-leerling Bo van Leeuwe heeft van september 2022 tot mei 2023 de Basisopleiding schrijven gevolgd bij de Schrijversacademie. Onlangs heeft ze 'De Hoofdstad' uitgebracht, een Young Adult fantasyverhaal over een fictieve stad.

Het verhaal van "De Hoofdstad" speelt zich eigenlijk af in je eigen hoofd. Iedereen die in magie gelooft kan afreizen naar deze stad. Voorheen was de stad een toevluchtsoord voor hen die daar konden leven, maar sinds vijf jaar wordt de stad geteisterd door een boze koning. Iedereen is gedoemd in angst te leven en kan de stad niet meer verlaten. De hoofdpersoon Nora komt per ongeluk in de stad terecht en zij blijkt de enige te zijn die de stad en zijn inwoners kan bevrijdden. Lukt het haar om uit de handen van de koning en zijn soldaten te blijven?

"Mijn brein zit barstens vol verhalen, welke ik graag aan mijn medemens verkondig", vertelt Bo. "De meeste waargebeurd, een aantal wat uitvergroot en sommige compleet verzonnen. Hier komt ook de inspiratie voor het boek vandaan. Geregeld is er tegen mij gezegd dat mijn verhalen niet echt gebeurd zijn. Laat niemand je vertellen dat jouw waarheid niet de juiste is! Met deze stellig ging mijn hoofd aan de haal en daar is nu "De Hoofdstad" uitgerold."

Bo's tip voor studenten? Bo: "Zie de eerste versie van je manuscript als een verhaal dat je aan jezelf vertelt. Het hoeft niet perfect te zijn, maar vanuit daar kan je wel verder!" De Hoofstad is verkrijgbaar als hardcover via de website van Bo van Leeuwe.


Deel deze blog: