Maja Wannet - Heb jij HET al gedaan?

   

Vanaf het moment dat ze leerde schrijven, heeft Maja (Nijmegen, 1979) geschreven. Als achtjarig meisje begon ze aan haar eerste 'boek'. In haar eentje zat ze op het kleine werkkamertje van haar vader in de dakkapel te kauwen op verhalen. Na het volgen van de Basisopleiding en de specialisatie Familiegeschiedenis en biografieën schrijven bij de Schrijversacademie, richtte zij in 2021 haar eigen schrijfbedrijf terugschrijven op. Ze schrijft levensverhalen en portretten voor particulieren en bedrijven.

‘Heb jij HET al gedaan?’ is een boek dat Maja Wannet schreef samen met seksuoloog Susan ter Horst. In dit sekspositieve boek (uitgegeven door Uitgeverij Snor) lees je ervaringsverhalen van allerlei mensen over hun eerste keer seks. Van zinderende spanning en hilarische misverstanden tot verwarrende grensoverschrijdende situaties en alles daartussenin. Het accent ligt op de beleving, verwachtingen, onzekerheden, twijfels, geklungel en seksueel plezier. Bij ieder verhaal geeft seksuoloog Susan uitleg, tips en verrassende oefeningen.

De verhalen zijn persoonlijk en kwetsbaar. Als lezer word je meegenomen in die eerste momenten waarop seksualiteit ontdekt en afgetast wordt. Door het lezen van verhalen over anderen, ga je nadenken over jezelf en je eigen seksualiteit. Dat is wat Maja en Susan willen bereiken met dit boek: gesprekken op gang brengen en een realistischer beeld schetsen van de eerste keer. De echte kracht van dit boek ligt dan ook niet alleen in de verhalen die je leest, maar ook in de gesprekken die erop volgen.

Een boek voor jong en oud

Het boek is voor iedereen van 13 tot 130 jaar en is 16 mei verschenen bij Uitgeverij Snor. Bestel ‘Heb jij HET al gedaan?’ hier. Meer weten over Maja? Klik hier.

‘Door de verhalen besefte ik dat het allemaal niet perfect hoeft te gaan.’ – Bauke, 16 jaar

'Met veel plezier gelezen! Een leuk, informatief en sekspositief boek, vol diverse ervaringen en nuttige praktische tips.' – Yuri Ohlrichs, seksuoloog NVVS & expert seksuele vorming bij Rutgers, expertisecentrum seksualiteit.


Deel deze blog: