Familieverhalen schrijven

€124,95 p/m

Heb je ooit gefascineerd gebladerd door oude fotoalbums en je afgevraagd welke verhalen daarachter schuilgaan? De opleiding Familieverhalen schrijven is jouw poort naar het ontsluiten van die verborgen schatten. 

Inleiding

Breng het verleden tot leven op papier

Stel je voor dat je een tijdmachine hebt waarmee je rechtstreeks naar de meest intrigerende momenten uit het verleden van je familie kunt reizen. Onze voorouders, grootouders, ouders, broers en zussen - allemaal dragen ze een uniek stukje geschiedenis met zich mee dat wacht om verteld te worden. Het zijn verhalen die ons verbinden met onze wortels, onze identiteit scherpen en ons laten zien wie we werkelijk zijn. Wil jij die verhalen ontdekken, koesteren en delen met de wereld? Of wil je misschien graag jouw eigen familiegeschiedenis schrijven of die van iemand anders op papier zetten? Volg dan onze opleiding Familieverhalen schrijven. Samen vereeuwigen we jouw levensverhaal.

Doe de gratis proefles

“Literatuur is een middel om de ander te begrijpen.”

Adriaan van Dis

De Schrijversacademie biedt kwaliteit

De schrijversacademie biedt zowel inhoudelijk goede trainingen aan, als aandacht voor het persoonlijk contact. Het is als een warm nest waar je welkom wordt geheten en waar talent bijgeschaafd wordt.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding levensverhaal schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een biografie of familiegeschiedenis. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Familieverhalen schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van romans en korte verhalen, en gaat aan de slag met je eigen verhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding levensverhaal schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw biografie, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Levensverhalen schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre familieverhalen en biografieën. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens bestudeer je tijdens twee specialisatiemodules jouw favoriete gepubliceerde biografieën en familiekronieken. Hierbij let je op de belangrijkste stijltechnieken die de auteurs hanteren. Aan de hand van jouw analyse ga je aan de slag met jouw biografie schrijven.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende bijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding afgerond en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons een schrijfopleiding hebt afgerond, en nog extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw verhaal en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie?

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Familieverhalen schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Familieverhalen en biografieën schrijven 6120

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Familieverhalen schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00