Alumniklas

Heb jij al een opleiding afgerond bij de Schrijversacademie, en ben je op zoek naar een stok achter de deur bij het schrijven van jouw verhaal? Of heb jij al mooie plannen voor een eigen boek, en zoek je nog naar feedback van een docent en medestudenten? Dan is de Alumniklas iets voor jou!

Wat is de Alumniklas?

De Alumniklas is speciaal ontworpen voor ambitieuze studenten die al een schrijfopleiding van de Schrijversacademie hebben afgerond, en hun schrijfvaardigheden willen blijven ontwikkelen. Het is vergelijkbaar met een studiegroep, waarbij je onder begeleiding van een ervaren docent gestaag aan de slag gaat met jouw werk én dat van medestudenten. Regelmatig lever je tekstfragmenten in, die gezamenlijk worden besproken en voorzien van constructieve feedback. Op deze manier kan jij jouw manuscript naar een hoger niveau tillen.

Wat kan je verwachten?

De Alumniklas is kleinschalig en bestaat uit maximaal zes studenten. Samen wonen jullie vier bijeenkomsten bij van elk drie uur. Voor de eerste bijeenkomst lever je twee weken van tevoren een synopsis in en de openingsscène van je boek. Hierop geef en ontvang je feedback aan de hand van verschillende vragen, zoals: welke elementen maken je nieuwsgierig naar het verhaal? Lees je iets wat nadere uitleg behoeft? Zo ja, wat?

Voor de daaropvolgende bijeenkomsten upload je telkens een vervolgtekst van maximaal 3000 woorden in je online leeromgeving. Het doel is om tijdens elke bijeenkomst je roman een beetje verder uit te breiden. Op elk stuk dat je aanlevert, ontvang je feedback van zowel de docent als je medestudenten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren, en krijg je nieuwe inzichten die je kunt verwerken in je manuscript!

Voor wie is de Alumniklas geschikt?

De Alumniklas verwelkomt iedere oud-student, maar studenten die al actief bezig zijn met het schrijven van een manuscript zullen het meeste profijt hebben aan de lessen. De Alumniklas is dus het meest geschikt voor studenten die een van de volgende opleidingen hebben afgerond:

Praktische informatie

De Alumniklas is onder leiding van docent en auteur Robert Haasnoot.

Locatie online
Groepsgrootte maximaal 6 studenten
Kosten € 719,-

 

Enthousiast?

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met de Schrijversacademie via info@schrijversacademie.nl of bel naar 088-1630088.