Thriller schrijven

€124,95 p/m

Duik in de duistere wereld van intriges en mysterie met onze opleiding Thriller schrijven. Wil je graag een spannend verhaal creëren dat jouw lezers vastgrijpt en aan hun stoel genageld houdt? De Schrijversacademie helpt je op weg!

Inleiding

Ontketen jouw eigen mysterieuze meesterwerk

Stel je voor: een donkere nacht, een krakende deur die langzaam opengaat, en een geheim dat fluistert in de schaduwen. Dat is de wereld van thrillers, waar elke zin een nieuw raadsel kan onthullen en elke pagina je hart sneller doet kloppen. Tijdens de opleiding Thriller schrijven verken je de duistere kant van je verbeelding. Je ontrafelt alle essentiële schrijftechnieken die typerend zijn voor het thriller- en detectivegenre, en bedenkt onverwachte plotwendingen. Uiteindelijk weet je als geen ander hoe je angstaanjagende verhalen kunt schrijven die de rillingen over de rug van je lezers bezorgen.

Volg de gratis proefles

“Een goed horrorverhaal eindigde niet met de dood, maar met iets ergers.”

Thomas Olde Heuvelt

Bij de Schrijversacademie gaat er een literaire wereld voor je open!

Schrijversacademie gaf me het schrijfvertrouwen dat ik zocht. Er is goede begeleiding van docenten, de bijeenkomsten zijn leuk en je leert veel van je medestudenten!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Thriller schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen thrillerverhaal. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen: 

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Thriller schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van thrillers, en gaat aan de slag met je eigen verhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod?

Gedurende de opleiding Thriller schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw thriller, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Specialisatie Thriller schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre thriller. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens verken je in twee specialisatiemodules welke subgenres er zijn, maak je grondige analyses van jouw favoriete thrillerschrijvers, en analyseer je hoe zij spanning opbouwen in hun verhalen. Uiteindelijk pas je al het geleerde schrijfgereedschap toe bij het schrijven van jouw unieke thriller.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons een schrijfopleiding hebt afgerond, en nog extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw werk en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun verhaal naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie?

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Thriller schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Thrillers schrijven 6118

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Thriller schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis! De onderstaande data zijn voor de Basisopleiding schrijven. Na het afronden van de basisopleiding kun je je opnieuw aanmelden voor een specialisatie via jouw online leeromgeving. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 10:00
Zaterdag 12 oktober 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 14:00