Schrijfretraite

Wil jij graag schrijfmeters maken in de pracht van de natuur? Dan is de Schrijfretraite iets voor jou!

Datum: 15 t/m 18 juni
Locatie:

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof

Wat is de Schrijfretraite?

Wil jij graag meters maken met jouw schrijfwerk, en tegelijkertijd genieten van een ontspannen weekendje weg? Op een landgoed verscholen tussen de heuvels van Berg en Dal organiseert de Schrijversacademie de Schrijfretraite. In een inspirerende omgeving, kan je vier dagen lang ongestoord werken aan jouw verhaal. Dit alles onder vakkundige begeleiding van docent en schrijfster Hetty Kleinloog, en in het gezelschap van gelijkgestemde medestudenten.

Combineer boeiende schrijflessen met boswandelingen, en trakteer jezelf op uitgebreide diners en sfeervolle voorleesavonden. De Schrijfretraite is dé gelegenheid om te investeren in jouw schrijfambities, terwijl je volop geniet van de rust en de natuur.

Het programma

Dag 1

Op de allereerste dag van deze schrijfvakantie, arriveer je omstreeks half 12 en begint om 12 uur een gezamenlijke kennismaking. Vanuit welke hoeken van het land komen je medeschrijvers? Welke intrigerende verhalen weven zij momenteel? En welke schrijfvormen prikkelen hun creativiteit? Daarna geniet je van een uitgebreide lunch en volgt de eerste schrijfles met zowel theorie als praktische schrijftips.

Na het avonddiner is er de mogelijkheid om samen te komen en de schrijfvorderingen van de dag te bespreken. Je hebt de vrijheid om je eigen verhaal voor te lezen, of gewoon te luisteren naar de verhalen van je medestudenten. Er is geen enkele verplichting - als je liever de avond in eenzaamheid doorbrengt, is dat natuurlijk helemaal prima. Het draait allemaal om jouw persoonlijke schrijfervaring en comfort.

Dag 2 en 3

Op de tweede en derde dag krijg je ’s ochtends les en ga je ’s middags schrijven aan een opdracht of aan jouw eigen project. Na een uitgebreid ontbijt, start om 10:00 de schrijfles, waarna je rustig op je gemak kan genieten van een lunch. Na dit middagprogramma gaat iedereen zijn eigen weg. Daarbij krijg je alle vrijheid om te doen wat jij zelf wilt. Wil je gestaag meters maken in de frisse buitenlucht? Of heb je behoefte aan een eindje fietsen door de bossen? Alles mag! ‘s Avonds komt iedereen opnieuw bij elkaar voor het diner. De dag wordt afgesloten met een serene voorleesavond, die je vrijblijvend kunt bijwonen.

Dag 4

Tijdens de laatste dag van de Schrijfretraite blik je gezamenlijk terug op de verhalen die zijn geschreven. Na het ontbijt is er ruimte om elkaars werk te bespreken, vragen te stellen aan elkaar en contactgegevens uit te wisselen. De schrijfretraite wordt feestelijk afgesloten met een heerlijke lunch.

Praktische informatie

Deelnemers

De Schrijfretraite is kleinschalig en bestaat uit maximaal tien deelnemers.

Locatie

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof is gelegen op een prachtig landgoed nabij Nijmegen en tussen de heuvels van Berg en Dal. Het hotel beschikt over ruime en comfortabele hotelkamers, een restaurant en een dakterras met panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving. Kom helemaal tot rust in de sfeervolle lounge met open haard!

Volledige adres

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof
Zevenheuvelenweg 48a
6571 CK Berg en Dal

Kosten

De kosten van de Schrijfretraite bedragen € 1.149,-. De Schrijfretraite is kleinschalig en bestaat uit maximaal tien studenten. Je wordt volledig ontzorgd; er wordt een uitgebreid arrangement aangeboden, dat bij de prijs is inbegrepen:

  • 4 x 3 uur les
  • 3 overnachtingen in een eenpersoonskamer
  • 3 x ontbijtbuffet
  • 4 x lunch
  • 3 x diner

Enthousiast geworden?

Wil je de Schrijfretraite graag bijwonen? Stuur dan een mail naar: info@schrijversacademie.nl of bel naar 088-1630088. Bemachtig snel jouw plek, want vol is vol!