Autobiografisch schrijven

€124,95 p/m

Autobiografisch schrijven is alsof je een fotoalbum van je geest maakt, waarin je de kleurrijke momenten en grijze dagen vastlegt. Het is een uitnodiging om jezelf te ontdekken, om dieper te graven dan ooit tevoren.

Inleiding

Vertel jouw levensverhaal

Autobiografisch schrijven is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een diepgaande vorm van zelfreflectie en zelfontdekking. Het is een manier om je eigen leven te verkennen, te begrijpen en te delen, terwijl je onderweg nieuwe lagen van jezelf ontdekt. Tijdens de opleiding Autobiografisch schrijven leer je hoe je al jouw herinneringen, emoties en observaties kunt omzetten in boeiende en betekenisvolle verhalen die anderen zullen raken en inspireren. Of je nu droomt van een eigen autobiografie uitbrengen of graag jouw levensverhaal wilt vastleggen voor jezelf, deze opleiding zal je voorzien van de nodige tools en technieken om jouw schrijfambities te realiseren. Ontdek de kracht van jouw eigen stem en leer authentieke verhalen schrijven die weerspiegelen wie jij bent.

“Wie schrijft met oprechte intentie maakt vanzélf literatuur.”

Jeroen Brouwers

Ik ben als schrijver enorm gegroeid!

Ik ben als schrijver enorm gegroeid. De boeken die bij de opleiding horen zijn geweldig. Mijn ervaring met de docenten was erg goed en ook de wisselwerking in de klassen. Leuke opdrachten, positieve sfeer.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Autobiografisch schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen autobiografie. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen: 

 

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Autobiografisch schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van autobiografieën, en gaat aan de slag met je eigen levensverhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Autobiografie schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw autobiografie, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Specialisatie Autobiografisch schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre autobiografie. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens verken je in twee specialisatiemodules jouw favoriete autobiografische werken. Je onderzoekt uit welke elementen een goede autobiografie is opgebouwd en aan de hand van je opgedane kennis ga je aan de slag met je eigen verhaal.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons een schrijfopleiding hebt afgerond, en nog extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw werk en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie?

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of wil je aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Autobiografisch schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Autobiografisch schrijven 6123

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Autobiografisch schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 1 juni 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00