Fantasy en sciencefiction schrijven

€124,95 p/m

Wil jij graag de grenzen van de werkelijkheid doorbreken met jouw verhalen? Tijdens deze opleiding creëer je jouw eigen wereld, bevolkt door helden, monsters of ruimteschepen.

Inleiding

Schep jouw eigen betoverende wereld

Intergalactische reizen, draken die door de lucht scheren, en magische toverdranken. In het rijk van fantasy- en sciencefictionverhalen zijn er geen grenzen aan de verbeelding. Integendeel, de realiteit buigt en breekt naar de grillen van de schrijver. Tijdens de opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven leer je jouw fantasie te overstijgen. Je bedenkt eigen betoverende werelden en krijgt inzicht in hoe je deze geloofwaardig kan maken voor jouw lezers. Daarbij leer je onvergetelijke personages te creëren en ontdek je hoe je complexe plotlijnen kunt opbouwen. Ofwel, je leert alle fijne kneepjes van dit genre te beheersen. Na afronding van deze schrijfopleiding weet je als geen ander hoe je lezers mee kunt nemen in een verhaal vol wonderen en mysteries.

Volg de gratis proefles

“Wanneer ik vanuit het perspectief van een personage schrijf, word ik in wezen dat personage; ik deel hun gedachten, zie de wereld door hun ogen en probeer alles te voelen wat zij voelen.”

George R. R. Martin

Gedreven en betrokken docenten

Mijn opleiding aan de Schrijversacademie heb ik als een mooie en vooral leerzame tijd ervaren. De docenten zijn betrokken bij de studenten en halen met creatieve schrijfopdrachten het beste uit iedereen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen fantasy verhaal of sciencefictionboek. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Fantasy en sciencefiction schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de fantasy- en sciencefictionwereld, en gaat aan de slag met je eigen verhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw verhaal, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in een fantasy verhaal schrijven.

Specialisatie Fantasy en sciencefiction schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre fantasy en sciencefiction. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens onderzoek je tijdens specialisatiemodules de verschillende subgenres van fantasty. Zo oefen je met ‘worldbuilding’ en het creëren van fantastische personages, en leer je clichés te omzeilen. Aan de hand van je opgedane kennis, werk je aan het schrijven van jouw eigen verhaal.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons een schrijfopleiding hebt afgerond, en nog extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw werk en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie? 

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven 6122

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Fantasy en sciencefiction schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis! De onderstaande data zijn voor de Basisopleiding schrijven. Na het afronden van de basisopleiding kun je je opnieuw aanmelden voor een specialisatie via jouw online leeromgeving. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 10:00
Zaterdag 12 oktober 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 14:00