Yvonne van den Nieuwenhuizen – Kalverliefde

"Zeven dates op een boerderij. Maar vindt ze een grote liefde?"

Kalverliefde is deel 1 in de Studio Holland-serie, een fijne feelgoodtrilogie en tevens het debuut van oud-student Yvonne van den Nieuwenhuizen. De serie verschijnt als ebook onder het nieuwe imprint HarperFirst, onderdeel van HarperCollins Holland.

Yvonne volgde in 2018/2019 de opleiding Romans & Korte Verhalen. Al tijdens de basisopleiding ontstond het idee voor het verhaal over de nuchtere Brabantse Floor die stiekem wordt opgegeven voor het nieuwe televisieprogramma Kalverliefde: een datingshow op een boerderij. Tijdens de specialisatie ging ze met de roman aan de slag en ook daarna liet het verhaal haar niet los.

Uitgeverij HarperCollins Holland was direct enthousiast over dit verhaal “met Boer zoekt vrouw en Heel Holland bakt vibes” en tijdens de gesprekken groeide dit al snel uit tot een idee voor een trilogie. En zo tekende Yvonne dus zelfs direct drie contracten!

Kalverliefde is vanaf 15 december 2022 verkrijgbaar in de digitale boekwinkel en in de abonnementen van Kobo Plus en Storytel. Smoorverliefd en Weg van jou, ofwel Studio Holland deel 2 & deel 3, staan gepland voor de eerste helft van 2023.

Leuk feitje: diverse scènes uit Kalverliefde zijn geschreven tijdens onze opleiding. Waaronder het eerste hoofdstuk, dat is ontstaan in de opdracht 'Schrijf een openingsscène'.

/ / /

Over Kalverliefde en Studio Holland:

Studio Holland is een driedelige feelgoodserie over de kersverse tv-ster Floor. Met een hoop hilarische, stuntelige en romantische avonturen rolt ze steeds verder het televisiewereldje van Hillywood in. Ready… Set… Action!

Floor heeft het prima naar haar zin in het Brabantse dorpje waar ze is opgegroeid: ze werkt met plezier bij de bakkerij, drinkt wijntjes met haar beste vriendin Lis en droomt over collega Toby. Maar dan wordt haar rustige leventje plotseling overhoopgegooid. Als Floor door Lis wordt opgegeven voor het nieuwe datingprogramma Kalverliefde, grijpt ze de kans met beide handen aan in een poging haar (liefdes)leven een nieuwe wending te geven. Als boerendochter moet ze zich kunnen redden tussen alle dieren en dates – toch?

Een boerderij vormt het decor van de show. Floor is het wel gewend om de handen uit de mouwen te steken, maar niet iedereen zit op de nuchtere en ietwat onhandige Brabantse te wachten. En de zoektocht naar de liefde lijkt ook niet helemaal volgens script te verlopen. Als ze dan ook nog eens de schrik van haar leven krijgt, is het de vraag of alles voor niets is geweest.

 


Deel deze blog: