Succes docent Emile Hollman!

Docent Emile Hollman (columns & blogs, romans en korte verhalen) publiceerde afgelopen weekend het boek Frits Peutz 1996-1974. Het bij nai010 in Rotterdam uitgegeven boek gaat vooral over de Groningse architect Frits Peutz die in de Zuid-Limburgse stad Heerlen meer dan honderd gebouwen neerzette waaronder het iconische Glaspaleis, het Retraitehuis en het Raadhuis. Die worden tegenwoordig in een adem genoemd met de Beurs van Berlage in Amsterdam en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Hollman gaat op zoek naar verhalen en laat architecten als Jo Coenen, Wiel Arets, Wim van den Bergh en Francine Houben vertellen hoe en waarom ze door Peutz werden geïnspireerd en waarom hij een beeldbepalend architect is.

Aanleiding voor de publicatie is de renovatie van het schitterende Raadhuis van Peutz door Mecanoo Architecten. Ernaast verscheen een nieuw Stadskantoor, ontworpen door datzelfde bureau van Francine Houben. Beide gebouwen zijn met elkaar in de echt verbonden. Emile maakte het boek met vormgever Marcel van der Heyden en fotograaf Klaus Tummers. Er hoort ook een tentoonstelling bij die tot november van vrijdag tot en met zondag (12-17 uur) is te zien in de voormalige Stadsgalerij in Heerlen.

Emile Hollman publiceerde eerder zijn verzamelde columns, een roman, een verhalenbundel, een biografische schets en een boek over architect Jan Stuyt. Ook schreef hij tal van teksten voor boeken van beeldend kunstenaars. Behalve aan de Schrijversacademie is hij ook als docent creative writing verbonden aan Zuyd Hogeschool. Voor Zout Magazine schrijft hij over kunst en cultuur.

ISBN 987-94-6208-797-2 www.nai010uitgevers.com

 

 

 


Deel deze blog: