marian rijk

Marian Rijk

Marian Rijk

Marian Rijk (1973) studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en maakte vervolgens een bijzondere switch: van ingenieur naar auteur.

  • Ze won in 2011 de schrijfwedstrijd Bergen bloedt en debuteerde het jaar erop met de thriller Dieptepunt.
  • Twee jaar later verscheen Blauwdruk.
  • Na twee thrillers koos Marian voor iets heel anders: verhalende non-fictie. Jarenlang verzamelde ze de herinneringen aan haar grootouders om hun levensverhaal op te kunnen tekenen voor volgende generaties. Haar verzamelwoede en onderzoekswerk resulteerde in het familie-epos Polderpioniers: over de strijd om het voortbestaan van een boerenfamilie.
  • In 2018 rolde Eeuw in versnelling van de drukpers, een familiegeschiedenis waarin de fiets een belangrijke rol speelt.

En in de zomer van 2020 verscheen Vergeten goud, het levensverhaal van het buitengewone zwemtalent Rie Mastenbroek die op de Olympische Spelen in Berlijn van 1936 drie gouden medailles en één zilveren won.

Nu is Vergeten Goud ook genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker van 2020! Lees meer hierover op: www.amboanthos.nl/nieuws/vergeten-goud-van-marian-rijk-genomineerd-voor-de-nico-scheepmaker-beker/

Haar boeken worden alom geprezen om de wijze waarop Marian persoonlijke geschiedenis en grote geschiedenis met elkaar weet te verbinden.
Op dit moment werkt Marian als coauteur aan Tommie in gesprek, een bundel met inspirerende interviews over de zorg.

Meer informatie vind je op www.marianrijk.nl