Nieuw: schrijfwedstijd ter ere van boeklancering Patricia Snel

Het is feest! Op 18 april lanceert onze docent Patricia Snel haar historische roman: ‘De Vondeling van Veenhuizen’. Een adembenemend verhaal over twee weeskinderen die de kinderkolonie in Veenhuizen proberen te overleven. Om dit succes te vieren, organiseert de Schrijversacademie een creatieve schrijfwedstrijd, waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten! 🖋️

Wat houdt deze schrijfwedstrijd in? Schrijf een verhaal met als thema ‘Familie: zo moet het dus geweest zijn voor mijn voorouders’. Dit moet een fictief en dramatisch verhaal of scène zijn over een gebeurtenis in jouw familiegeschiedenis. Daarnaast moet het verhaal worden geschreven in de tegenwoordige tijd, alsof het nu gebeurt, en mag het maximaal 1.000 woorden bevatten.

De verhalen worden gelezen en beoordeeld door Patricia zelf! Zij zal alle inzendingen met veel plezier lezen en met een scherpe blik letten op zaken als authenticiteit, stijl, spanning en personages. Op 1 juli zal de winnaar bekend worden gemaakt. De winnaar ontvangt een boekenbon t.w.v. €50,- en natuurlijk een exemplaar van het boek ‘De vondeling van Veenhuizen’.

Dus, schrijvers, scherp je pennen, pak je toetsenborden erbij, en gooi je creativiteit in de strijd! Let op, de uiterlijke inzendingsdatum voor deze schrijfwedstrijd is 10 juni 2024.

Wil je meedoen? Stuur je verhaal in naar info@schrijversacademie.nl o.v.v. 'Schrijfwedstrijd – familie’, en je eigen naam of pseudoniem.


Voorwaarden

  • Je inzending is max. 1000 woorden.
  • De deadline is uiterlijk 10 juni 2024.
  • Het verhaal moet zijn geschreven in de tegenwoordige tijd.
  • Het verhaal mag niet gaan over geboorte of trouwen.
  • Je verhaal is speciaal voor deze schrijfwedstrijd geschreven en is nog niet eerder gepubliceerd.
  • Opsturen kan naar info@schrijversacademie.nl onder vermelding van: ‘o.v.v. Schrijfwedstrijd – familie’.
  • De Schrijversacademie geeft tijdens de looptijd van de wedstrijd geen aanvullende adviezen of aanwijzingen.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Inzendingen worden niet teruggestuurd en je mag maximaal 1 verhaal insturen.
  • Als je meedoet aan deze wedstrijd dan geef je toestemming om jouw inzending te publiceren op de website en sociale mediakanalen van de Schrijversacademie, uiteraard onder vermelding van jouw naam, of eventueel een door jou opgegeven pseudoniem.

Inzendingen die niet voldoen aan bovenstaande wedstrijdcriteria kunnen niet meedoen aan de wedstrijd.


Deel dit nieuws: