De Schrijfretraite van de Schrijversacademie

Vier dagen in alle rust schrijven en aan je roman werken. Tijdens de Schrijfretraite kun je meters maken. Je krijgt elke dag schrijfles in een groep van maximaal 10 personen en elke dag is er genoeg ruimte voor freewriting en gezamenlijk overleg.

Locatie: Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof

30 juni t/m 3 juli


Wil jij graag meedoen met deze retraite? Laat dan hieronder je gegevens achter, of bel voor meer informatie met 088 1630 088. 

Is schrijven je passie? Heb je twijfels over je stijl, spanningsboog, personages, plot of andere zaken? Blijf je hangen bij hoofdstuk 1 van je verhaal? Tijdens de Schrijfretraite kun je vier dagen lang meters maken. Je krijgt elke dag schrijfles in een groep van maximaal 10 personen en elke dag is er genoeg ruimte voor freewriting en gezamenlijk overleg.

Om je een idee te geven van wat je allemaal gaat doen tijdens deze vier dagen hebben we een programma gemaakt.

Programma van dag tot dag:

Dag 1

Op de eerste dag kom je aan rond half 12 en begin je om 12 uur met een gezamenlijke kennismaking. Waar komt iedereen vandaan? Met welke verhalen zijn ze bezig? Met welke schrijfvorm wil ieder aan de slag: roman, korte verhalen, scenario, toneeltekst, liedteksten of nog iets anders? Wie is je docent de komende dagen? Al deze vragen zullen beantwoord worden tijdens de kennismaking. Daarna geniet je gezamenlijk van een uitgebreide lunch.

Na de lunch starten jullie met de eerste les, die zowel theoretisch als praktisch zal zijn. Om 6 uur gaan jullie genieten van een heerlijk diner in het hotel.

Om 8 uur is er een mogelijkheid om gezamenlijk door te nemen wat er die dag geschreven is. Je mag je eigen verhaal voorlezen of gewoon luisteren naar de verhalen van je medestudenten. Niets is verplicht! Vind jij het fijner om alleen de avond door te brengen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Dag 2

Freewriting; de beste start van een nieuwe schrijfdag. Na een uitgebreid ontbijt start om 9 uur jullie tweede les. Na de les kun je rustig op je gemak je lunch nuttigen.

Na de lunch ga je zelf aan de slag. Aangezien schrijven echt meters maken is, gaat iedereen tot aan het diner zijn eigen weg. Wil je liever in de middag een boswandeling maken of een eindje fietsen? Dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens het middagprogramma krijg je alle vrijheid om te doen wat jij zelf wil. ’s Avonds is er wederom een diner in het hotel en een facultatieve voorleesavond.

Dag 3

Deze dag lijkt qua indeling op de voorgaande dag. We starten de dag met freewriting, gevolgd door een heerlijk ontbijt waarna we doorgaan met de derde les. Na de lunch gaan jullie weer je eigen gang. Meters maken op papier of liever in de buitenlucht, alles mag. Heb je vragen? Dan kan je deze stellen tijdens het spreekuur met de docent.

Dag 4

De laatste dag van de Schrijfretraite is aangebroken. Na het ontbijt is jullie laatste les. Deze les staat in het teken van jullie inbreng van de afgelopen dagen. Gezamenlijk kijken we terug op de Schrijfretraite en de verhalen die geschreven zijn. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en kunnen er contactgegevens uitgewisseld worden of herhaalafspraken ingepland worden. We sluiten de Schrijfretraite af met een gezamenlijke lunch.

Hetty Kleinloog, de docent

Hetty Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur.

Hetty schreef vanaf 2000 televisiedrama. Zij werkte als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als SpangaS (NCRV), Tita Tovenaar (AVRO), Goede tijden, slechte tijden (RTL) en Kameleon (KRO/NCRV) en aan diverse transmediale producties.
Bij Spangas vormde zij onderdeel van het kernteam en was zij vanaf de start in 2007 tot juli 2015 storyliner en eindredacteur.
SpangaS won diverse prijzen, onder andere de Gouden Stuiver (2008), Cinekid Kinderkast (2010),  MediaSmarties (2011) en de Bob Angelo Penning (2014).

Daarnaast heeft ze in het verleden plot- en dialogen geschreven voor onder andere Jan Jans en de Kinderen, en voor (muziek) theatervoorstellingen. Ze heeft liedteksten en libretto’s geschreven voor onder andere Kinderen voor Kinderen, de Maria Magdalena Passie en Het Oog van Leonardo. Van haar is in romanvorm verschenen: Volle bloei (2018), Een goede kerst (2018) en Volle Kracht (2019). Dit voorjaar verscheen van haar hand De Zusjes, het eerste deel van de Kauffmann & Kauffmann thrillerreeks. De thriller is door lezers en boekhandelaren lovend ontvangen en kreeg vier sterren **** in de VN Thriller & Detective gids.

Hetty is een gepassioneerd poëzieliefhebber en schrijft behalve proza, scenario en liedteksten ook gedichten.

De locatie

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof is gelegen op een prachtig landgoed nabij Nijmegen en tussen de heuvels van Berg en Dal. Tijdens uw verblijf ben je verzekerd van een heerlijk weekendje weg. Het hotel beschikt over ruime en comfortabele hotelkamers, een restaurant en een dakterras met panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving. Kom helemaal tot rust in de sfeervolle lounge met open haard.

Adres
Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof
Zevenheuvelenweg 48a
6571 CK Berg en Dal

Kosten

Tijdens de Schrijfretraite willen wij je volledig ontzorgen, daarom bieden wij een verzorgd arrangement aan. In dit arrangement zijn de volgende zaken bij de prijs inbegrepen:

  • 4 x 3 uur les
  • 3 overnachtingen in een eenpersoonskamer
  • 3 x ontbijtbuffet
  • 4 x lunch
  • 3 x diner

De Schrijfretraite kost € 1.149,-.

Er is maar plaats voor 10 studenten, dus vol=vol!

Contactformulier

Interesse in onze Schrijfretraite? Laat hier je gegevens achter!