De schrijfretraite van de Schrijversacademie

Vier dagen in alle rust schrijven en aan je roman werken. Tijdens de schrijfretraite kan je meters maken. Je krijgt elke dag schrijfles in een groep van maximaal 10 personen en elke dag is er genoeg ruimte voor freewriting en gezamelijk overleg.

Na het succes van de voorgaande schrijfretraites hebben we besloten nieuwe retraites in te plannen – inschrijven is nu mogelijk!

De retraite vindt plaats van 17 t/m 20 september.

Wil jij graag mee met de volgende retraite? Laat dan hieronder je gegevens achter, of bel voor meer informatie met 088 1630 088. 

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Is schrijven je passie? Heb je twijfels over je stijl, spanningsboog, personages, plot of andere zaken? Blijf je hangen bij hoofdstuk 1 van je verhaal? Tijdens de schrijfretraite kan je vier dagen lang meters maken. Je krijgt elke dag schrijfles in een groep van maximaal 10 personen en elke dag is er genoeg ruimte voor freewriting en gezamenlijk overleg.

Om je een idee te geven van wat je allemaal gaat doen tijdens deze vier dagen hebben we een programma gemaakt. De schrijfretraite vindt plaats in Hampshire Hotel & Spa Paping, Stationsweg 29, 7731 AX Ommen.

Programma van dag tot dag:

Dag 1

Donderdagochtend kom je aan rond half 12 en begin je om 12 uur met een gezamenlijke kennismaking. Waar komt iedereen vandaan? Met welke verhalen zijn ze bezig? Met welke schrijfvorm wil ieder aan de slag: roman, korte verhalen, scenario, toneeltekst, liedteksten of nog iets anders? Wie is je docent de komende dagen? Al deze vragen zullen beantwoord worden tijdens de kennismaking. Daarna geniet je gezamenlijk van een uitgebreide lunch.

Na de lunch starten jullie met de eerste les, die zowel theoretisch als praktisch zal zijn. Rond 6 uur gaan jullie genieten van een heerlijk diner in het hotel.

Om half 8 is er een mogelijkheid om gezamenlijk  door te nemen wat er  die dag geschreven is. Je mag je eigen verhaal voorlezen of gewoon luisteren naar de verhalen van je medestudenten. Niets is verplicht! Vind jij het fijner om alleen de avond door te brengen is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Dag 2

Freewriting; de beste start van een nieuwe schrijf-dag. Na een uitgebreid ontbijt start om 10 uur jullie tweede les. Na de les kun je rustig op je gemak je lunch nuttigen.

Na de lunch ga je zelf aan de slag. Aangezien schrijven echt meters maken is, gaat iedereen tot aan het diner zijn eigen weg. . Wil je liever in de middag een boswandeling maken of een eindje fietsen? Dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens het middagprogramma krijg je alle vrijheid om te doen wat jij zelf wil.  ’s Avonds is er wederom een diner in het hotel en een facultatieve voorleesavond.

Dag 3

Zaterdag lijkt qua indeling op vrijdag. We starten de dag met freewriting, gevolgd door een heerlijk ontbijt waarna we doorgaan met de derde les. Na de lunch gaan jullie weer je eigen gang. Meters maken op papier of liever in de buitenlucht, alles mag. Heb je vragen? Dan kan je deze stellen tijdens het spreekuur met Jowi.

Na het diner in het hotel kan je de avond afsluiten met de facultaire training: ‘van papier tot podium’ waarin je leert hoe je je verhaal kan pitchen.

Dag 4

Zondag, de laatste dag van de schrijfretraite is aangebroken. Na het ontbijt is jullie laatste les. Deze les staat in het teken van jullie inbreng van de afgelopen dagen. Gezamenlijk kijken we terug op de schrijfretraite en de verhalen die geschreven zijn. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en kunnen er contactgegevens uitgewisseld worden of herhaalafspraken ingepland worden. We sluiten de schrijfretraite af met een gezamenlijke lunch.

Jowi Schmitz, de docent!

Jowi Schmitz schrijft voor volwassenen en kinderen. Ze debuteerde in 2005 met Leopold, een roman over een man die kip wordt. Daarna verschenen er non-fictie boeken, nog een roman, diverse kinderboeken en allerlei andersoortige teksten. Ze schreef ook voor de kinderpagina van NRC Handelsblad, en ze heeft al jaren een weblog jowischmitz.nl

Haar tweede roman Kus van je zus werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs, het (blog)boek over haar te vroeg geboren zoon won de Inktslaafliteratuurprijs 2014. In 2012 werd haar jeugddebuut Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen bekroond met de Vlag en Wimpel, de Duitse vertaling kreeg het jaar erop de Duitse Luchs-prijs. Voor het ontwikkelen van het scenario voor de gelijknamige film, in samenwerking met producent BosBros en regisseur Anne de Clerq, kreeg ze onlangs subsidie van het Filmfonds.

In 2016 verschenen De schat op school; Stan en de negen rovers (Kluitman, 7+). Een boek over solidariteit in de metaalsector Samen. Over solidariteit in de metaal (in opdracht van MN Pensioenfonds en de FNV-metaal). Het Jubileumboek van de VandenEnde Foundation en het boek over kunstenaar Robert Duyf, Een vreemde vogel. In november 2016 verscheen Weg bij uitgeverij Hoogland en Van Klaveren. Weg gaat over een meisje dat wegloopt naar Barcelona om de vrijheid te veroveren. Weg werd door de Volkskrant verkozen tot één van de beste YA romans van 2016. Weg (Hoogland van Klaveren) is tevens  door de vak jury bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2017 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

Kosten

Tijdens de schrijfretraite willen wij je volledig ontzorgen. Daarom bieden wij een volledig verzorgd arrangement aan. In dit arrangement zijn de volgende zaken bij de prijs inbegrepen:

  • 4 x 3 uur les;
  • 3 overnachtingen in een eenpersoonskamer;
  • 3 x ontbijtbuffet;
  • 4 x lunch;
  • 3 x diner;
  • Goodiebag;
  • Facultatief avondprogramma; met onder andere een training ‘van papier tot podium’;

De schrijfretraite kost €1.138,50.

*Ben je student of alumni van de Schrijversacademie dan ontvang je een korting van 20%! Deze actie geldt alleen voor de retraites van 2020. 

Wees er snel bij, er is maar plaats voor 10 studenten dus vol=vol!

Contactformulier

Interesse in onze schrijfretraite? Laat hier je gegevens achter!