De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Anke Kranendonk

Anke Kranendonk is al 25 jaar schrijver. Daarvoor was ze actrice. Ze had haar eigen (jeugd)theatergroep, en speelde zowel in het theater als op scholen, als voor de televisie. Zij was onder andere Moeder van de Kinderen, in de VPRO jeugdserie Buurman Bolle (Cinekid Kinderkastprijs 1990).
Anke debuteerde in 1993 met Van huilen krijg je dorst, bij uitgeverij Lemniscaat. Sindsdien heeft ze meer dan honderd boeken geschreven, voor met name de uitgeverijen Lemniscaat, Querido en Zwijsen.
Anke wordt in recensies geroemd om haar eenvoud van taal en het vermogen om in weinig woorden veel te kunnen zeggen.
In 2015 verscheen haar debuut voor Volwassenen, Altijd Vrolijk, waar ze zeventien jaar aan heeft gewerkt. Het werd zeer succesvol ontvangen en heeft veel aandacht in de pers gekregen.
Direct daarop verscheen Weihnachtsoratorium, een novelle voor volwassenen.
Ondertussen blijft Anke voor de jeugd schrijven, dan weer een boek voor zesplus (bijvoorbeeld Kapitein Kees), dan weer een boek voor de kinderen vanaf twaalf jaar. Haar laatste boek, Lynn 3.0, kreeg in 2017 de Vlag en Wimpel van de Griffeljury.
Haar boeken zijn in veel talen vertaald, onder andere in het Duits, Iers en haar prentenboek Ik kom zo is de hele wereld overgegaan.

Ooit wilde Anke sportlerares worden, of actrice. Actrice is ze een paar jaar geweest – nog steeds heeft ze zo af en toe een theaterprogramma (met haar boeken). Sinds kort staat ze op zondagochtend aan de rand van een (openlucht)zwembad en leert aan wie het maar wil een ontspannen en effectieve zwemslag aan.
Het plezier in lesgeven heeft ze haar leven lang behouden en ze zal er ook naar streven om in de schrijflessen een veilige en ontspannen sfeer te creëren.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur