De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Anna van Praag

Anna van Praag heeft zeventien kinder- en jeugdboeken geschreven, die zijn uitgebracht bij diverse uitgeverijen. Ook is ze Schoolschrijver op taalzwakte scholen. Als journaliste schrijft ze human interest verhalen voor LINDA en Het Parool. In Het Parool had ze ook een column.  Al meer dan tien jaar heeft Anna van Praag ook een blog op haar eigen site, dat duizenden bezoekers per dag trekt.

Anna woonde twee jaar lang in een Landrover met haar gezin, en zes jaar op een berg in Spanje. Ze kwam terug naar Amsterdam om een herberg te runnen aan het IJ. Maar door al dat taarten bakken kwam ze niet meer toe aan schrijven, dus dat doet ze nu niet meer. Ze woont nog steeds hartje Amsterdam met haar drie tienerdochters en twee katten. Op dit moment schrijft ze voornamelijk nog young adultboeken, die worden uitgegeven door Lemniscaat en Hoogland & Van Klaveren. Recensenten roemen haar lef om taboes te doorbreken en haar vermogen door te dringen in de ziel van opgroeiende jongeren, dit alles in een eigen, lyrische stijl.

Anna’s boeken zijn vertaald in het Duits en het Japans.

Verbeeldingskracht is bij alles wat Anna van Praag doet extreem belangrijk. Dus ook in haar lessen. In de woorden van Antoine de Saint Exupéry: ‘Als je een schip wilt bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.’ Dat, en empathie, het één kan niet zonder het ander.

Als docent zal Anna altijd proberen je authentieke talent tot bloei te laten komen, in een veilige omgeving. En met de nodige humor en lichtheid.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur