De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Hans Bouman

Hans Bouman is journalist en auteur met als specialisaties cultuur en reizen. Hij is sinds 1985 als recensent Engelstalige literatuur verbonden aan de Volkskrant, waarvoor hij ook reisverhalen schrijft.

Bouman voltooide de studies Pedagogische Academie en Engelse taal- en letterkunde en was redacteur van het tijdschrift Propria Cures. Na zijn studie Engels vestigde hij zich als freelance journalist en auteur. Naast zijn werkzaamheden voor de Volkskrant schreef/schrijft hij voor onder meer REIZEN Magazine, VPRO Gids, HP/De Tijd, Vrij Nederland, Intermediair, Avenue, Flying Dutchman, Elegance, Arts & Auto en Plus Magazine.

Van 2000 tot 2007 was Bouman eindredacteur en interim-hoofdredacteur van het ANWB-tijdschrift REIZEN Magazine. Hij publiceerde de reisboeken Een dag van 48 uur en Verboden bestemming, en schreef in samenwerking met fotograaf Martin Kers drie boeken over treinreizen: De mooiste treinreizen (in het Engels verschenen onder de titel The World’s Finest Railway Journeys), Europe by Eurail (Engelstalig) en Rail Away Europe: de mooiste Europese treinreizen.

Geïnspireerd door het vaderschap publiceerde Bouman een drietal kinderboeken rond de kat Tomio: Tomio en zijn vriendjes, Tomio en het lachmonster en Tomio en de ondeugende olifant. Voor de leeftijdscategorie young adults schreef hij het non-fictieboek Spoken bestaan: op zoek naar de waarheid over spoken en geesten. Hij vertaalde romans van onder meer Paul Theroux, J.G. Ballard en Paul Bailey.

Sinds 2013 is Bouman juryvoorzitter van de Aad Struijs Persprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan de auteur van het beste in de professionele media gepubliceerde reisverhaal. In 2006-2007 en 2017-2018 was hij jurylid van de Libris Literatuurprijs. Ook maakt hij deel uit van De Boekenfluisteraar, een klein collectief van redacteuren dat schrijvers begeleidt.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra
088 – 1 630 088

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur