De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Nico Groen

Nico Groen (1965) is schrijftrainer, redacteur, vertaler en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, met argumentatietheorie als specialisatie.

Nico’s eerste baan was die van redacteur bij Uitgeverij Het Spectrum, waar hij leiding gaf aan de herziening en digitalisering van de Prisma-woordenboeken, taalboeken uitgaf en hoofdredacteur was van een woordenboek. Daarna was hij enkele jaren fondsredacteur fictie bij dezelfde uitgeverij. In 1996 maakte hij als redacteur de overstap naar uitgeverij Anthos, nu Ambo|Anthos.

Sinds 2000 werkt Nico als zelfstandig redacteur en tekstschrijver. Hij trad ad interim op als redacteur voor verschillende uitgeverijen, waaronder De Bezige Bij. Als tekstschrijver beoefende hij elk denkbaar zakelijk genre, van folders en interviews tot webteksten en jaarverslagen, zowel voor bedrijfsleven als overheid. Ook werkte hij een tijdlang als speechschrijver op een ministerie.

Al sinds het begin van zijn freelancerschap werkt Nico als literair vertaler Engels. Hij vertaalde tientallen boeken, onder andere van Dave Goulson, Nick Hornby, Helen Macdonald,  Robert Macfarlane, Jay McInerney,  Zadie Smith, Frans de Waal en Sarah Waters. Hij vertaalt ook voor diverse tijdschriften en voor De Correspondent.

Als docent verzorgt Nico trainingen zakelijk schrijven en zakelijke redactie, eveneens in opdracht van bedrijven en overheden, waaronder verschillende ministeries en inspecties (IGJ, ILT). Hij gaf of geeft les aan de UvA, de ITV Hogeschool voor tolken en vertalers en Creating Insights University.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur