Schrijversacademie

Loop je al tijden rond met een plan voor een boek? Een roman, thriller, kinderboek, scenario, blog of biografie? De Schrijversacademie biedt achttien verschillende opleidingen die iedereen met een schrijfambitie verder op weg helpt. Hieronder meer informatie over onszelf.

Schrijversacademie

Schrijven is een creatief vak, een ambacht dat je kunt leren door veel te oefenen, door zelf veel te lezen en door je open te stellen voor feedback. De Schrijversacademie biedt een pakket met literaire schrijfopleidingen van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er achttien opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen, van biografieën en van columns en blogs, zowel op locatie als online.

Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd en alle modules bestaan uit een flexibele combinatie van zelfstudie en groepslessen. Je leert immers niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. De feedback van je medestudenten op wat je geschreven hebt, vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces.

We beloven je niet dat je boek uiteindelijk wordt uitgegeven of dat jouw scenario verfilmd wordt. We beloven je wel dat je bij de Schrijversacademie leert schrijven. En van de beste docenten! De Schrijversacademie wil jou stimuleren om je schrijfdroom waar te maken.

Het team van de Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies waarin René Appel, Lolies van Grunsven, Willem Bisseling, en Tanja Hendriks zitting hebben.

De Schrijversacademie is een initiatief van Jeroen Kans en Kees Spijker en is in 2013 van start gegaan.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Wie zijn wij

Wietske Klomp heeft na het behalen van haar master Nederlandse letterkunde aan de UvA bij diverse literaire uitgeverijen gewerkt. Daarnaast heeft ze als business manager bij een educatieve uitgeverij opgetreden als uitgever voor meerdere HBO studieboeken.

Henny Zwaan heeft na diverse kantoorbanen in de media gewerkt, o.a. bij Hofstad
Radio, Radio Decibel en Sleutelstad Media. Hij vindt het leuk om af en toe columns te schrijven en is zodoende beland bij de Schrijversacademie.

Maaike Verspaandonk heeft na haar studie Communicatie gewerkt bij de Rabobank en bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Na een aantal jaar als studieadviseur bij het NTI gewerkt te hebben helpt ze nu studenten op weg bij de Schrijversacademie om hun schrijversdromen te verwezenlijken.

Martine ten Wolde heeft na de Hotelschool jarenlang op locatie gewerkt voor diverse opleidingen, trainingen, evenementen en congressen. Na een aantal jaren op Inkoop gewerkt te hebben bij een slijterij-keten begon het toch weer te lonken en is zij met veel enthousiasme begonnen bij de Schrijversacademie.

Mauwia Amhaini houdt ervan om tijd door te brengen in de bibliotheek met een goed boek. Doordat zij rechten studeert, zijn het vaak studieboeken. Ze heeft een grote passie voor woordgebruik en houdt ervan om hierbij stil te staan bij het schrijven van teksten. Een boodschap met gevoel overbrengen vindt zij belangrijk. Mauwia ziet schrijven niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als middel van verbinding.

Erkenningen

De Schrijversacademie biedt kwalitatief hoogstaande en professionele opleidingen. De Schrijversacademie is aangesloten bij de volgende instellingen:

De Schrijversacademie is aangesloten bij NRTO. NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is een gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. NRTO is lid van VNO-NCW. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u kunt vinden op de website http://www.nrto.nl/kwaliteitslabels_en_keurmerken/gedragscodes. De algemene voorwaarden van de NRTO kunt u vinden op de website http://www.nrto.nl/kwaliteitslabels_en_keurmerken/algemene-voorwaarden/

Bekijk hier de NRTO Gedragscode.

CRKBO
De Schrijversacademie is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).