Schrijversacademie

Loop je al tijden rond met een plan voor een boek? Een roman, thriller, kinderboek, scenario, blog of biografie? De Schrijversacademie biedt elf verschillende opleidingen die iedereen met een schrijfambitie verder op weg helpen. Hieronder meer informatie over onszelf.

Schrijversacademie

Schrijven is een creatief vak, een ambacht dat je kunt leren door veel te oefenen, door zelf veel te lezen en door je open te stellen voor feedback. De Schrijversacademie biedt een pakket met literaire schrijfopleidingen van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er elf opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen, van biografieën en van columns en blogs.

Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd en alle modules bestaan uit een flexibele combinatie van zelfstudie en groepslessen. Je leert immers niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. De feedback van je medestudenten op wat je geschreven hebt, vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces.

We beloven je niet dat je boek uiteindelijk wordt uitgegeven of dat jouw scenario verfilmd wordt. We beloven je wel dat je bij de Schrijversacademie leert schrijven. En van de beste docenten! De Schrijversacademie wil jou stimuleren om je schrijfdroom waar te maken.

De Schrijversacademie heeft leslocaties in meer dan tien steden door heel Nederland: van Groningen in het Hoge Noorden tot Breda in Brabant. Er is dus altijd wel een plaats bij jou in de buurt waar je kan starten.

Het team van de Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies waarin René Appel, Lolies van Grunsven, Willem Bisseling, Tanja Hendriks en Hanca Leppink zitting hebben.

De Schrijversacademie is een initiatief van Jeroen Kans en Kees Spijker en is in 2013 van start gegaan.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Caroline de la Fuente

Partners

De Schrijversacademie werkt samen met de volgende partners:

Wie zijn wij

Caroline Olieroock – de la Fuente Saez (1978) heeft na haar studie aan de Hoge Hotelschool jaren gewerkt bij verschillende opleidingsinstituten in de rol van adviseur en docente Engels/Spaans. Nu combineert ze bij de Schrijversacademie haar passie voor lezen met haar passie voor organiseren.

Danielle Hartevelt Nijgh (1988) heeft een aantal jaren als studieadviseur bij een onderwijsinstelling gewerkt. Nu geeft ze advies over opleidingen aan toekomstige studenten bij de Schrijversacademie.

Sanne van der Vlies (1991) heeft na haar studie aan de Pabo gewerkt als ontwikkelaar van lesmateriaal voor basisschoolleerlingen. Door haar passie voor schrijven belandde ze ooit zelf bij de Schrijversacademie als student. Tegenwoordig adviseert ze met veel plezier nieuwe studenten over alles wat de Schrijversacademie te bieden heeft.

Henny Zwaan (1961) heeft na diverse kantoorbanen in de media gewerkt, o.a. bij Hofstad
Radio, Radio Decibel en Sleutelstad Media. Hij vindt het leuk om af en toe columns te schrijven en is zodoende beland bij de Schrijversacademie.

Colinda Heemstra (1965) heeft na haar studie aan de HEAO (Commerciële Economie) gewerkt bij een uitgeverij en in de reclamewereld. Na een periode in het buitenland heeft zij o.a. haar eigen tekstbureau gehad. Vol enthousiasme is zij onlangs van start gegaan bij de Schrijversacademie.

Erkenningen

De Schrijversacademie biedt kwalitatief hoogstaande en professionele opleidingen. De Schrijversacademie is aangesloten bij de volgende instellingen:

De Schrijversacademie is aangesloten bij NRTO. NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is een gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. NRTO is lid van VNO-NCW. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u kunt vinden op de website http://www.nrto.nl/kwaliteitslabels_en_keurmerken/gedragscodes. De algemene voorwaarden van de NRTO kunt u vinden op de website http://www.nrto.nl/kwaliteitslabels_en_keurmerken/algemene-voorwaarden/

Bekijk hier de NRTO Gedragscode.

CRKBO
De Schrijversacademie is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).