STAP-subsidie

Wist je dat je voor een aantal opleidingen van de Schrijversacademie gebruik kunt maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid? Met het STAP-budget kun je €1.000 per jaar krijgen om een opleiding te volgen.

Vraag nu het STAP-aanmeldingsbewijs aan voor 1  mei en start nog voor oktober met jouw opleiding!

Wanneer mag ik meedoen met STAP?

  • Wanneer je 18 jaar of ouder bent en nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt.
  • Je in loondienst of ondernemer bent of als je momenteel geen werk hebt.
  • Geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering ontvangt (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie hebt gekregen en er nog budget is.

Wat moet ik doen?

  • Je vraagt het STAP-aanmeldingsbewijs aan op onze website voor de STAP-ronde. Voor zes van onze Zakelijke opleidingen kun je het STAP-budget aanvragen en kun je, wanneer je het STAP-budget toegekend krijgt, starten:
  • De subsidie kan digitaal worden aangevraagd via het STAP-portaal van UWV, het STAP-aanmeldingsbewijs van Schrijversacademie moet hier worden geüpload.
  • Zorg ervoor dat je het STAP-budget op tijd aanvraagt, er is namelijk een beperkte hoeveelheid toekenningen. Op maandag 1 mei om 10.00 is de eerstvolgende STAP-aanvraagronde. Je kunt nu bij de Schrijversacademie het STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen. Meer informatie vind je op deze pagina onder Zorg dat je je subsidie op tijd aanvraagt!
  • Krijg je de STAP-subsidie van het UWV toegewezen, en is de opleiding duurder dan het STAP-bedrag? Dan betaal je zelf alleen nog het restant bedrag.

Zorg dat je je subsidie op tijd aanvraagt!

De overheid kent jaarlijks 200.000 tot 300.000 STAP-subsidies toe. Iedere twee maanden is er ruimte voor een deel daarvan. Dit betekent dat niet iedereen de toekenning krijgt en je er op tijd bij moet zijn. Zorg dus dat je er klaar voor bent en vraag op tijd het STAP-aanmeldingsbewijs aan bij de Schrijversacademie om je aanvraag bij het UWV te doen. Zo ben je ervan verzekerd dat je meedoet met de eerste aanvraagronde.

Heb je vragen of wil  je meer weten? Neem gerust contact op!

Ik heb de STAP-subsidie gekregen. En nu?

Gefeliciteerd, dat is natuurlijk geweldig nieuws! Wij gaan graag achter de schermen voor jou aan de slag. Het UWV stuurt namelijk een bevestiging naar de Schrijversacademie zodat wij weten dat jij nu echt kunt gaan beginnen. Zodra wij de bevestiging binnen hebben, ontvang je binnen 2 werkdagen bericht van ons. Voor het eventueel resterende opleidingsbedrag ontvang je van de Schrijversacademie een separate factuur.

Wat als ik het STAP-budget niet toegekend krijg?

Is het niet gelukt om het STAP-budget in deze rond toegekend te krijgen? Wat zou dat jammer zijn. Je kunt het altijd in een volgende STAP-inschrijfronde opnieuw proberen. Zorg er dan wel voor dat je een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs van de Schrijversacademie ontvangt. Wij helpen je er graag bij!

Nuttige informatie

Houd er rekening mee dat de STAP-subsidie een studievoortgangseis heeft. Dat houdt in dat je de subsidie alleen ontvangt als je de studie afrondt met een diploma of certificaat óf als je tenminste 80% van de opleiding aanwezig bent geweest. Start je met de opleiding en maak je deze niet af, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de opleidingskosten. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer je de opleiding niet kunt starten of afmaken in verband met ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, kan hier door het UWV een uitzondering op worden gemaakt.