Workshops

De Schrijversacademie biedt naast complete opleidingen ook losse workshops aan, als verdieping op bepaalde onderwerpen. Deze workshops zijn dus heel goed te volgen naast de opleiding, maar ook geschikt als je nog geen student bent en kennis wilt maken met de academie.

Kies zelf welke workshops aansluiten bij jouw persoonlijke schrijfproces en ontwikkel je tot de schrijver die jij wilt zijn!

Research doen
Door Marian Rijk

Marian Rijk schreef twee thrillers en meerdere verhalende non-fictie romans. Voor haar boeken deed ze uitgebreid research en interviewde ze vele betrokkenen. Schrijf jij over iemands leven? Of doe jij research naar een bepaalde tijd of gebeurtenis en wil jij waarheidsgetrouwe informatie boven tafel krijgen? Beeldende anekdotes en details zullen jouw verhaal versterken en verlevendigen.

Tijdens deze workshop deelt Marian haar tips en trucs voor het interviewen van betrokkenen. Hoe verloopt de voorbereiding? Hoe open je een gesprek? Welke vragen stel je?

Aan de hand van een opdracht onderzoek je de invalshoek voor een waardevol vraaggesprek.

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Locatie: ONLINE

Datum: 4 oktober 2022
Tijd: 19.00 – 21:00 uur


Nacht van de Poëzie

Door: Hetty KleinloogPoëzie workshop

Op zaterdag 8 oktober vindt in TivoliVredenburg de 39e Nacht van de Poëzie plaats. Een selectie van de beste Nederlandse dichters zullen aanwezig zijn, waaronder Marieke Lucas Rijneveld, Mustafa Stitou en Charlotte Van den Broeck. De nachtregel van dit jaar is van Joke van Leeuwen: ‘De huizen zijn nog donker en de dromen nog niet af.’

Ter gelegenheid van dit evenement organiseert De Schrijversacademie een poëzie workshop. Tijdens de workshop ga je aan de slag met een analyse van het werk van de dichters die aanwezig zijn bij de Nacht van de Poëzie. Ook ga je aan de hand van praktische opdrachten op zoek naar je eigen poëziestijl. De nachtregel van Joke van Leeuwen vormt hierbij de inspiratiebron.

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Locatie: ONLINE

Datum: 8 oktober
Tijd: 14:00 – 17:00 uur