Workshops

De Schrijversacademie biedt naast complete opleidingen ook losse workshops aan, als verdieping op bepaalde onderwerpen. Deze workshops zijn dus heel goed te volgen naast de opleiding, maar ook geschikt als je nog geen student bent en kennis wilt maken met de academie.

Kies zelf welke workshops aansluiten bij jouw persoonlijke schrijfproces en ontwikkel je tot de schrijver die jij wilt zijn!

Schrijfworkshop Boekenweek 2023

Thema Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’.

Volgens de CPNB moeten we ‘Ik ben alles’ zien als een thema dat ‘in een tijdperk van verdeeldheid heel verbindend kan werken’. Met dit thema, aldus de CPNB, ‘vieren we de talloze identiteiten die mensen kunnen hebben’.

 In de schrijfworkshop gaan we goed opgebouwde romanpersonages creëren. Wie ben je zelf in een fictief verhaal? Welke elementen van jezelf gebruik je in een fictief personage? Hoe bouw je een evenwichtig karakterpalet op en hoe zorg je ervoor dat elk personage geloofwaardig is?

In deze workshop experimenteren we met personages die wellicht qua leeftijd, sekse, culturele achtergrond, tijdsgeest, levensovertuiging etc. ver van jou als schrijver afstaan, maar geloofwaardig worden doordat je jezelf met huid en haar ten bate van het verhaal overlevert en als bron inzet.

Docent: Hetty Kleinloog

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Locatie: Online

Datum: Zaterdag 11 maart
Tijdstip: 09.00-12.00

_______________________________________________

Research doen
Door Marian Rijk

Marian Rijk schreef twee thrillers en meerdere verhalende non-fictie romans. Voor haar boeken deed ze uitgebreid research en interviewde ze vele betrokkenen. Schrijf jij over iemands leven? Of doe jij research naar een bepaalde tijd of gebeurtenis en wil jij waarheidsgetrouwe informatie boven tafel krijgen? Beeldende anekdotes en details zullen jouw verhaal versterken en verlevendigen.

Tijdens deze workshop deelt Marian haar tips en trucs voor het interviewen van betrokkenen. Hoe verloopt de voorbereiding? Hoe open je een gesprek? Welke vragen stel je?

Aan de hand van een opdracht onderzoek je de invalshoek voor een waardevol vraaggesprek.

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Locatie: ONLINE

Datum: volgt snel
Tijd: