Amnesty schrijfmarathon

Waar beter schrijvers te vinden dan bij de Schrijversacademie?

10 December is het zo ver, Amnesty’s schrijfmarathon komt er weer aan. Op deze dag van de rechten van de mens klimmen wereldwijd mensen massaal in de pen. Om aan te dringen op het naleven van de mensenrechten schrijven we brieven naar autoriteiten. Ook worden er brieven naar gevangenen geschreven om hen een hart onder de riem te steken. Het schrijven van deze brieven heeft effect! Zo is Albert Woodfox, voor wie we vorig jaar schreven, na 43 jaar eenzame opsluiting eindelijk vrijgelaten.

Vorig jaar was de 10 december een groot succes, dit jaar willen we op nog meer locaties in Nederland de inkt laten stromen! Vind jij het leuk om te schrijven…? Dan nodigen we je graag uit deel te nemen. Meedoen is heel simpel en kan op verschillende manieren;

Op verschillende locaties door heel Nederland wordt een schrijfmarathon georganiseerd, hierbij kun je je aansluiten.

In het Amnesty huis in Amsterdam wordt er zelf 24 uur lang geschreven. Kom langs om een uurtje mee te schrijven of kom met een team en schrijf de hele 24 uur (of in estafette vorm en los elkaar af) We zorgen voor eten en drinken en een nachtprogramma.

Je kunt ook gratis ons materiaal bestellen en zelf thuis of met een groep brieven schrijven op een andere locatie.

Heb je nog  vragen? We horen het graag!

Geef je op via onze site: www.schrijfmarathon.nl of neem contact met ons op: schrijfmarathon@amnesty.nl (020)7733500.

https://www.youtube.com/watch?v=87Av5MNq6Sg&f


Deel deze blog: