Olga Majeau v2

Olga Majeau

Olga Majeau

Olga Majeau (1969) debuteerde met de familiegeschiedenis Een schitterend isolement (2015, Querido). Al voor verschijning werd het boek door literair agentschap Sebes & Bisseling verkocht aan de Duitse uitgever BTB Verlag, waar weer een Hongaarse vertaling uit voortkwam. Naar aanleiding van één hoofdstuk uit dit debuut volgt in 2024 of ’25 een zesdelige podcastserie, waarin de zoektocht naar een ontvreemde renaissancekunstcollectie uit Olga’s familie centraal staat.

In haar tweede boek, Eenzaam, de dapperen (2020), speelt het thema zwijgen opnieuw een rol. Voor het op papier zetten van dit verhaal bewoog Olga zich langs de dunne scheidslijn van de genres fictie en non-fictie.
Momenteel werkt ze aan een derde boek, dit keer een roman die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Olga is docent aan de HKU, en geeft naast haar lessen aan de Schrijversacademie (meestal de cursus Familieverhalen) ook schrijfcursussen voor de Querido Academie. Met cursisten mee te mogen denken over de vorm van hun vaak persoonlijke familieverhalen geeft haar veel voldoening.

Wat cursisten over Olga zeggen? Dat haar lessen altijd sfeervol en effectief zijn, en dat zij een zorgvuldig luisteraar, lezer en opbouwend feedbackgever is, met veel oog voor de schrijver en diens precaire maakproces.