Columns en blogs schrijven

€124,95 p/m

Heb je een kritisch oog en een creatieve geest? Tijdens de opleiding Columns en blogs schrijven ontdek je hoe je met de kracht van woorden gedachten kan prikkelen, discussies kan aanwakkeren, en harten kan raken.

Inleiding

Schrijven met een scherpe pen

Een column of een blog schrijven is als het betreden van een uitgestrekte speeltuin van woorden en ideeën. Het is een vorm van zelfexpressie, waarbij je je gedachten, meningen en ervaringen deelt met de wereld. Wil jij jouw eigen stem laten horen middels pakkende korte teksten? Tijdens de opleiding Columns en blogs schrijven leer je hoe je lezers kunt inspireren en raken met jouw woorden. Je ontwikkelt je eigen schrijfstijl en leert welke stijltechnieken aantrekkelijk ogen voor een breed publiek. Aan het einde van de schrijfopleiding, weet jij hoe je jouw persoonlijke stempel op de wereld kan drukken met jouw unieke columns en blogs.

Doe de gratis proefles

“Schrijven, is kijken met je ogen dicht.”

Remco Campert

Een tevreden student

Ik ben heel blij met de Schrijversacademie. De afwisseling tussen zelfstandig werken en klassikale lessen, waarmee je een stok achter de deur hebt, werkt voor mij erg motiverend. Ik weet dat ik altijd kan terugvallen op erg behulpzame mensen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Columns en blogs schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen column of blog. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Columns en blogs schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van columns en blogs, en gaat aan de slag met je eigen teksten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Columns en blogs schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van conceptversies of het volledig opstellen van meerdere columns of blogs voor je eigen website, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Specialisatie Columns en blogs schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre van columns en blogs. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens maak je tijdens twee specialisatiemodules grondige analyses van jouw favoriete columns en blogs. Ook leer je alles over zoekmachineoptimalisatie, zodat jouw teksten beter vindbaar zullen zijn in zoekmachines als Google. Aan de hand van de opgedane kennis perfectioneer je jouw unieke schrijfstijl en geef je jouw columns en blogs vorm.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Columns en blogs schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Columns en blogs schrijven 6115

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Columns en blogs schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00