Kinderboeken schrijven

€124,95 p/m

Wil jij de wereld van de verbeelding betreden en de harten van jonge lezers veroveren? Of wil je een geweldig verhaal schrijven voor jouw (klein)kinderen? Volg jour schrijfdroom met de opleiding Kinderboeken schrijven!

Inleiding

Schrijf verhalen die kinderen voor altijd zullen koesteren

Het schrijven van kinderboeken is lonend werk. Enerzijds stimuleer je de verbeelding van jonge lezers met jouw onvergetelijke verhalen. Anderzijds breng je hen levenslessen bij en een passie voor lezen. Wil je graag jouw kinderverhaal tot leven brengen en creatief leren schrijven? Of wil je liever auteur worden van die nieuwe kinderboekklassieker? Tijdens de opleiding Kinderboeken schrijven duik je in de wereld van de geliefde kinderliteratuur en leer je alle fijne kneepjes van dit genre beheersen. Of je nu droomt van het schrijven van spannende avonturen, young adult-verhalen, betoverende sprookjes of inspirerende jeugdromans, bij Schrijversacademie ontwikkel je jezelf tot de schrijver die je wilt zijn.

“Elk boek begint eerst met een klein verhaal.”

Dick Bruna

Echt te gek!

Met enorm veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleiding aan de Schrijversacademie. Vooral de opleiding Kinderboeken schrijven was echt te gek! De verhalen blijven maar komen. Ik ben geïnspireerd geraakt.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Kinderboeken schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen kinderverhaal. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, welke een verplichte (online) start- en eindbijeenkomst hebben. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basismodules

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatiemodules

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de kinderboekenwereld en gaat aan de slag met je eigen kinderverhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Kinderboeken schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw kinderboek, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basiskennis schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Kinderboeken schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre kinderboeken. In een horizongesprek loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens maak je tijdens twee specialisatiemodules grondige analyses van jouw favoriete kinderboeken, en leer je stijlmiddelen te herkennen die de kinderliteratuur typeren. Uiteindelijk breng je al deze kennis in de praktijk door te werken aan je eigen kinderverhaal.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Nadat je de basismodules hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om te ruilen naar een andere schrijfopleiding. Je krijgt dan vrijstelling van de basismodules. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons al een schrijfopleiding hebt afgerond, maar nog wat extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw werk en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie? 

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een proefles kinderboeken schrijven?

Loop jij ook al lang met het idee een kinderboek te schrijven? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Kinderboeken schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag.

Opleiding Kinderboeken schrijven 6116

3 modules

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Kinderboeken schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 9 maart 2024 | 10:00
Zaterdag 9 maart 2024 | 10:00
Zaterdag 9 maart 2024 | 10:00
Zaterdag 23 maart 2024 | 13:30