Redacteur

€124,95 p/m

Overweeg je om je brood te verdienen met het redigeren van boeken? Wil je graag het maximale uit je schrijfwerk halen en anderen helpen dit ook te doen? Met de opleiding Redacteur groei je uit tot een bedreven redactiespecialist!

Inleiding

Redactie: van schrijfcoach tot eindredacteur

Het redigeren van manuscripten en webteksten is als het oplossen van een creatieve puzzel. Je bekijkt het verhaal als een geheel en probeert stapsgewijs de stukjes op hun plaats te krijgen. Met als doel: een aankomend auteur begeleiden met zijn of haar manuscript. Tijdens de opleiding Redacteur maak je kennis met verschillende vormen van redactie. Onder begeleiding van professionals uit het werkveld, leer je alle essentiële redactietechnieken te beheersen: van het beoordelen, redigeren, en verbeteren van manuscripten tot de vormgeving van een boek, en de eindredactie. Ook maak je kennis met de uitgeverswereld. Kortom, je wordt omgevormd tot een echte redactionele duizendpoot.

Doe de gratis proefles

“Schrijven is een manier van leven. En als je geluk hebt komt daar geld uit voort.”

Tim Krabbé

Genieten van schrijven

Ik heb enorm genoten van het schrijfproces, de schrijfoefeningen en de professionele betrokken begeleiding, zowel van de docenten als de mensen die voor de organisatie verantwoordelijk zijn. Bovendien zijn de studiedagen onvergetelijk leuk en boeiend.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Redacteur is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het beoordelen en redigeren van verhalen. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er veertien verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Redacteur

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verdiept je in redigeren aan de hand van drie thema's: over het vak, redigeren en verpakking.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Redacteur werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw huidige schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast leer je hoe je jouw schrijfproces in goede banen kunt leiden.

Specialisatie Redacteur

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in de wereld van de redacteur. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens volg je drie specialisatiemodules, waarin je leert manuscripten en webteksten te beoordelen en te redigeren op het gebied van taal, structuur en stijl. Daarnaast leer je hoe een boek in de markt wordt gepositioneerd, en hoe je de sterke kanten van een boek naar voren brengt. Je gaat aan de slag met het bedenken van een goede pitch, en denkt na over een pakkende titel, flaptekst en omslag.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Redacteur strekt zich uit over een periode van 18 tot 24 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting acht tot tien uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 24 maanden.

Opleiding Redacteur 6125

Eenmalig € 2.998,80   € 2.848,86 5% korting
24 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Redacteur ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00