Scenario schrijven

€124,95 p/m

Wil jij jouw verhalen op het grote scherm tot leven laten komen? Of koester je al lang de droom om een indrukwekkend theaterscript te schrijven dat de harten van het publiek raakt? Tijdens de opleiding Scenario schrijven kan je jouw schrijfambities verwezenlijken.

Inleiding

Breng jouw verhaal tot leven

Hoe zou je het vinden als je jouw personages daadwerkelijk de woorden hoort uitspreken die jij voor hen hebt geschreven? Gek of geweldig? In het laatste geval zit je bij de Schrijversacademie goed. Tijdens de opleiding Scenario schrijven leer je jouw creatieve visie te vertalen naar een theaterscript of scènes van een filmscenario. Je wordt voorzien van alle vaardigheden om overtuigende personages, dialogen en plotwendingen te creëren. Bovendien ontwikkel je een brede kennis van de film- en theaterindustrie, zodat je niet alleen creatief kunt schrijven, maar ook begrijpt hoe jouw werk past in het grotere geheel van de entertainmentwereld. Aan de hand van al deze kennis kan jij jouw schrijfdroom waarmaken.

“Schrijf niet wat je denkt dat mensen willen lezen. Wees je zelf en schrijf over wat er in je hart leeft.”

Quentin Tarantino

Groeien in het schrijfwerk

De Schrijversacademie bracht exact wat ik hoopte: met de juiste kennis, kunde en ervaring (door opdrachten) sleutelen aan de kwaliteit van mijn schrijven. Ik word geprikkeld door na te denken over de personages die ik opvoer, hun motieven en karakters, maar ook door heerlijk bizarre situaties te creëren.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Scenarioschrijver is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen scenario. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte (online) start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basismodules

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatiemodules

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de film- en theaterwereld, en gaat aan de slag met je eigen scenario.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod?

Gedurende de opleiding Scenario schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een kort script of het op papier zetten van uitgebreide scènes jouw scenario, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basiskennis schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Scenario schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre scenario. In een horizongesprek loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens onderzoek je tijdens twee specialisatiemodules hoe je jouw verhaalidee kan omzetten naar het witte doek of podium. Je leert onder andere jouw script correct te noteren en jouw verhaal te vertellen in beeld en dialoog. Nadat je alle schrijftechnieken beheerst, ga je aan de slag met het einddoel: een geheel of gedeeltelijk afgerond scenario schrijven.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Nadat je de basismodules hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere schrijfopleiding. Je krijgt dan vrijstelling van de basismodules. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Scenario schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag.

Opleiding Scenario schrijven 6119

3 modules

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Scenario schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 29 juni 2024 | 13:30
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 1 juni 2024 | 10:00