Storytelling

€124,95 p/m

Stel je voor: jouw bedrijf heeft een goed product. Als communicatiespecialist heb jij de taak om de buitenwereld van het succes ervan te overtuigen, aan de hand van een bedrijfs- of productverhaal. Maar hoe pak je dit aan? Dat leer je tijdens de opleiding Storytelling.

Inleiding

Schrijf succesverhalen voor bedrijven

Storytelling vormt een krachtige marketing- en communicatiestrategie voor bedrijven, waarmee je een product of dienst op een boeiende manier aan de wereld presenteert. Door de bedrijfsgeschiedenis, visie en kernwaarden te belichten, vergroot een organisatie de betrokkenheid van haar doelgroep. Wil jij graag jouw opdrachtgever helpen aan een onvergetelijk bedrijfs- of productverhaal? Of wil je graag jouw eigen verhaal aantrekkelijk leren vormgeven als (toekomstig) communicatieprofessional? De opleiding Storytelling biedt de sleutel tot het schrijven van persoonlijke verhalen die harten raken en mensen in beweging brengen. Na afloop weet jij hoe je een blijvende indruk kan achterlaten met jouw verhalen.

Volg de gratis proefles

“Storytelling is de krachtigste manier om een idee de wereld in te helpen.”

Robert Mckee

Gedreven en betrokken docenten

Mijn opleiding aan de Schrijversacademie heb ik als een mooie en vooral leerzame tijd ervaren. De docenten zijn betrokken bij de studenten en halen met creatieve schrijfopdrachten het beste uit iedereen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Storytelling is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij storytelling. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er veertien verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Storytelling

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van storytelling, en gaat aan de slag met je eigen verhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Storytelling werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw huidige schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast leer je hoe je jouw schrijfproces in goede banen kunt leiden.

Beschik je al over voldoende basiskennis in het schrijven? En ben je uitsluitend geïnteresseerd in het vakgebied storytelling? Dan kun je in plaats van de volledige opleiding, ook de korte opleiding Storytelling volgen.

Specialisatie Storytelling

Vanuit een brede basiskennis schrijven, duik je dieper in de kunst van storytelling. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens maak je tijdens drie specialisatiemodules kennis met verschillende vormen van storytelling en onderzoek je hoe deze relevant zijn voor jouw bedrijf. Aan de hand van zelfonderzoek ga je aan de slag met het schrijven van jouw eigen bedrijfs- of productverhaal en leer je hoe je verschillende doelgroepen aanspreekt. Je verkent daarbij de do’s en don’ts van diverse mediakanalen. Ook krijgt je tips hoe je jouw verhaal het beste kunt ‘pluggen’.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Storytelling strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 24 maanden.

Opleiding Storytelling 6124

Eenmalig € 2.998,80   € 2.848,86 5% korting
24 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Storytelling ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis! De onderstaande data zijn voor de Basisopleiding schrijven. Na het afronden van de basisopleiding kun je je opnieuw aanmelden voor een specialisatie via jouw online leeromgeving. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 10:00
Zaterdag 12 oktober 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 14:00