Zakelijk redigeren

€124,95 p/m

Redigeren is een vak dat verder gaat dan spelfouten uit een tekst halen en op punten en komma’s letten. Een goede redacteur legt alle facetten van een tekst onder een vergrootglas. Waar je op moet letten? Dat leer je tijdens de opleiding Zakelijk redigeren.

Inleiding

Leer als professional grondig redigeren

Zakelijk redigeren vervult een cruciale rol in elke professionele setting. Om een boodschap helder over te kunnen brengen aan de beoogde doelgroep, moet een tekst in elk opzicht prettig leesbaar zijn. Tijdens de opleiding Zakelijk redigeren leer je dit bereiken. Alle aspecten van het redactieproces worden stap voor stap behandeld. Door te oefenen met diverse zakelijke teksten leer je hoe je de hoofdlijnen van een tekst kunt behouden zonder belangrijke details uit het oog te verliezen. Ook leer je hoe je op een effectieve manier feedback kan geven aan schrijvers en krijg je inzicht in de vele manieren om een tekst te verbeteren. Kortom, deze schrijfopleiding voorziet je van alle nodige inzichten en vaardigheden om het redactievak volledig te beheersen.

Doe de gratis proefles

“Schrijven is het wegkappen en wegsnijden van overbodige delen.”

Herman Brusselmans

Pittig en leuk, fijn opleidingsinstituut

Wat een fijn opleidingsinstituut! Deze maand ben ik afgestudeerd in de richting Zakelijke redactie. Een pittige en zeer goede opleiding. Kortom, een echte aanrader!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Zakelijk redigeren is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het redigeren van teksten. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er veertien verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Zakelijk redigeren

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de het redactieproces, en gaat aan de slag met het redigeren van verschillende zakelijke teksten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Zakelijk redigeren werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw bestaande schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast leer je hoe je jouw schrijfproces in goede banen kunt leiden.

Beschik je al over voldoende basiskennis in het schrijven? En ben je uitsluitend geïnteresseerd in het genre poëzie? Dan kun je in plaats van de volledige opleiding, ook de korte opleiding Poëzie schrijven volgen.

Specialisatie Zakelijk redigeren

Heb je eenmaal een stevige basiskennis? Dan duik je dieper in de kunst van het zakelijk redigeren. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens ga je aan de slag met drie specialisatiemodules, waarbij je verschillende redigeerniveaus onder de loep neemt: eerst de basisaspecten zoals spelling, stijl en zinsbouw, en daarna de details zoals structuur en tone of voice. Tot slot leer je hoe je redactiewerk systematisch en efficiënt kunt aanpakken.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Zakelijk redigeren strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 24 maanden.

Opleiding Zakelijk redigeren 6126

Eenmalig € 2.998,80   € 2.848,86 5% korting
24 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Zakelijk redigeren ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00