Avé - Elise Alkema

In 2021 is het debuut van Elise Alkema verschenen. Tijdens haar opleiding bij de Schrijversacademie won zij een schrijfwedstrijd van het Nederlands Dagblad en uitgeverij Royal Jongbloed, waar zij als prijs een roman mocht uitgeven. De jury sprak vol lof: "Alkema slaagt erin een verhaal te vertellen waarin onderhuids een wereld schuilgaat waarin niemand buiten schot blijft. Ook de hoofdpersoon niet. Het lukt haar bovendien om het verhaal hoopvol te laten eindigen zonder de werkelijkheid te versimpelen. Als je zo kunt schrijven, heb je een roman in je!"

Onder de bezielende leiding van Peter van Beek, voormalig schrijfdocent bij de Schrijversacademie, leerde ze om te durven delen naar anderen wat er in haar hoofd en hart aan verhalen leeft. Hij moedigde haar aan om verder te gaan met schrijven. Als specialisatie koos ze dan ook voor Roman en Korte verhalen. Stefan Nieuwenhuis leerde haar om de innerlijke passie te structureren en uit te breiden tot een goedlopend verhaal. Zo ontstond langzaamaan Avé. In drie jaar tijd heeft zij haar roman geschreven.

Avé is het verhaal van een jonge vrouw, die na de dood van haar moeder door haar vader uitgenodigd wordt op het eiland Grimsey, IJsland. Ze hoopt hem te vragen waarom hij vertrok en haar achterliet. In een reis vol verwarrende ontmoetingen wordt ze geconfronteerd met zichzelf en haar diepste angst. Is zij bereid haar eigen geschiedenis onder ogen te zien en kan zij opstaan binnen haar eigen verhaal?

Avé laat het kwetsbare verhaal zien van een mens dat hoopt en verlangt en niet krijgt wat hij wil. Alkema is getrouwd en heeft drie dochters en woont in het rustige Drenthe waar zij alle tijd heeft om te schrijven.

Update! Inmiddels is de tweede druk een feit en zijn er 1000 exemplaren verkocht. Heb jij 'm al in de boekenkast staan?

Avé is te koop bij alle (online) boekhandels. Bestel hier Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: