De Genesissleutel | door Jeroen Windmeijer

De GenesissleutelMidden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal uit: ‘Het oog! Waar zijn de doden?’ In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, aantekeningen over ‘hemelse bezoekers’ en citaten uit het Bijbelboek Genesis.

Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in ’s hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát? Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de oorsprong van de mens... Maar is de wereld daar klaar voor?


Jeroen Windmeijer

Foto door Lieke van der Heide

Over Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer (1969) is antropoloog en werkte o.a. als reisleider en leraar godsdienst. Jeroen heeft een grote fascinatie voor de figuur van Jezus en voor het (vroege) christendom. Hij leest hier dan ook graag over, van proefschriften tot populair wetenschappelijk werk en van religieuze thrillers tot esoterische literatuur. Het viel hem op dat veel religieuze thrillers zich zelden of nooit in Nederland afspelen. Daarom besloot hij zelf boeken te gaan schrijven. Sinds 2019 is hij fulltime schrijver en onder contract bij uitgever HarperCollins Holland. Met zijn boeken wil hij niet alleen een spannend verhaal vertellen dat mensen vermaakt, maar hij wil ook dat mensen er iets van kunnen opsteken.

In 2015 debuteerde Jeroen succesvol met Het Petrusmysterie, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Daarna publiceerde hij o.a. de thrillers: Het Pauluslabyrint, Het Pilgrim Fathers Complot, De Offers, en De Genesissleutel. Zijn werk is naar verschillende talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 120.000 exemplaren van zijn boeken verkocht.

Wil jij auteur Jeroen Windmeijer ontmoeten? Dat kan tijdens de Online Schrijversdag op zaterdag 27 maart. Het programma start om 10.30u. Meld je aan via https://www.schrijversacademie.nl/studiedag/


Deel deze blog: