Dennis Biesma - De regen kwam van binnen

Dennis Biesma (Amsterdam, 1975) was nog een tiener toen hij besloot om ooit een boek te gaan schrijven. In de jaren daarna volgden meerdere pogingen om iets moois op papier te krijgen. Toch liep hij vaak vast, niet zozeer op inspiratie, maar meer op techniek. Emoties verwoorden was relatief makkelijk, maar ze bleven niet aan elkaar plakken. Het was geen verhaal, maar flarden van teksten zonder een onderlinge relatie.

Toen in 2020 Covid de wereld verraste, besloot hij om zijn droom uit de kast te halen en af te stoffen. Het was tijd voor een serieuze aanpak. Terwijl hij de basisopleiding Creatief Schrijven en kort daarna de thriller-specialisatie bij Patricia Snel volgde, drong zijn persoonlijke verhaal naar de voorgrond. Hij was opgegroeid binnen de religie van de Jehovah’s Getuigen. Daarmee had hij de unieke positie om een boek te schrijven over hoe het was om binnen een sekte op te groeien. In krap zes maanden kwam dit boek op papier. Daarna ging alles de redactie in om de puntjes op de i te zetten.

Het resultaat: Op 7 oktober debuteert Dennis met zijn autobiografie. Het is een open en eerlijk verhaal geworden. Zijn redacteur gaf de volgende feedback: “Je neemt de lezer mee in het verhaal, laat hem naast je lopen en soms zelfs 'in jouw huid' kruipen.”

Daarnaast is zijn droom om een thriller te schrijven niet stil komen te liggen. Het manuscript is nu voor 95% klaar. In oktober start de redactie. Naar verwachting verschijnt dat boek in Q1 2023.

Leuk om te weten Dennis is zijn eigen uitgeverij gestart: Palm Uitgevers. Naast zijn eigen boeken hoopt Dennis ook boeken van andere beginnende schrijvers uit te brengen. Hij is tevens de oprichter van de Facebookgroep ‘Schrijvers die feedback willen’, waar al meer dan 850 leden elkaar helpen om te groeien in het schrijversvak.

Het debuut De titel van het eerste boek van Dennis is: ‘De regen kwam van binnen’. Het staat symbool voor het gevoel dat hij ervaarde toen hij de religie verliet. Geen gemakkelijk boek om te schrijven. Het dwong hem om de confrontatie met zijn verleden aan te gaan.

Op zijn dertigste drukte hij op de resetknop. Terug naar fabrieksinstellingen en wakker worden in een voor hem nog onbekende wereld. Daarmee raakte hij al zijn vrienden en familie kwijt, want Jehovah’s Getuigen mogen niet omgaan met uitgesloten personen.

Aanpak Dennis heeft heel bewust gekozen voor een enorm persoonlijke schrijfstijl, vanuit zijn eigen naam en vanuit de ik-vorm. Er zijn al meer boeken geschreven over dit onderwerp, maar je voelt altijd een bepaalde mate van afstand. Misschien omdat emoties of trauma’s in de weg zitten.

“Ik wilde dat doorbreken en het juist heel persoonlijk beschrijven. Van proeflezers en mijn redacteur heb ik gehoord dat dit gelukt is. Het voelde alsof ze naast mij liepen, samen met mij waren opgegroeid en soms zelfs in mijn huid waren gekropen.”

 

Bestel 'De regen kwam van binnen' hier. Meer weten over Dennis? Klik hier

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: