Flessenpost - Chantal Claassen

9 maart 2021 verscheen de debuutroman van Chantal Claassen.

Flessenpost, het eerste deel van haar driedelige Beachclub Esperanza-reeks gaat over Chloë die na een mislukte relatie intrekt bij haar beste vriendin. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal impulsief, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Flessenpost is een feelgoodroman met een lach en een traan, waarin naast vriendschap en romantiek ook aandacht is voor maatschappelijke thema's.

Augustus 2018: Chantal was met haar gezin op zomervakantie in Spanje, toen ze werd geconfronteerd met het onverwachte overlijden van een bekende, een leeftijdgenoot. Er ontstond een “nu-of-nooit”-gevoel. Al op de terugweg, pakte ze een pen en notitieboek. Terwijl kilometers Spanje en Frankrijk onder hen door schoten, borrelde de inspiratie als vanzelf op en maakte Chantal aantekeningen. De weken erna was ze niet te stuiten. Iedere vrije minuut bracht ze door achter de laptop en wonderbaarlijk snel kreeg haar verhaal Liefs uit Frankrijk vorm.  Begin 2019 stuurde ze haar manuscript naar uitgeverij Zomer & Keuning. Zij zagen potentie in Chantal als auteur. Dankzij hen kreeg ze de kans Flessenpost te schrijven.

Uiteindelijk besloot ze nog serieuzer te werk te gaan; niet alleen op schrijversvlak, ook met haar droom om beginnende auteurs te helpen hun manuscript naar een hoger plan te tillen. In 2021 werd ze student bij de Schrijversacademie, waar ze van docent Tania Heimans leerde hoe ze nog meer verdieping in haar eigen verhalen kon aanbrengen. In het najaar van 2022 start Chantal met de specialisatie Redactie. Chantals tweede feelgoodroman, Briefpost, verscheen 22 februari 2022.

 

Ga terug naar de Wall of Fame

 


Deel deze blog: