Laura Maria Wientjes - De Cacaoboom

Op 15 juli 2022 verscheen de debuutroman van Laura Maria Wientjes.

De Cacaoboom Wanneer Julia een stapel oude liefdesbrieven vindt in de boerderij van haar overleden oma, raakt ze verwikkeld in een zoektocht die haar leven - en dat van haar familie - op z'n kop zet. Om de familiegeheimen te achterhalen, reist ze af naar het zonovergoten Mexico. Daar ontdekt ze niet alleen hagelwitte stranden, kleurrijke street art en het Mexicaanse uitgaansleven, ook ontstaan er verwarrende gevoelens voor de eigenaresse van het hostel. Maar dan ontmoet ze Adena, een 75-jarige wijze vrouw die haar de helende kracht van de natuur laat zien. Julia's onzekerheid lijkt langzaam naar de achtergrond te verdwijnen… totdat ze op het paradijselijke eiland Isla Holbox terechtkomt. Vindt ze hier de vrouw met rode krullen voor wie de liefdesbrieven ooit bedoeld waren?

De Cacaoboom is een heerlijke zomerroman met poëtische toevoegingen over vriendschap, vertrouwen, (onbegrensde)liefdes, vrijheid, hooggevoeligheid en het prachtige Mexico.

Grenzeloos en met reislustig hart schreef Laura Maria Wientjes (1994) deze debuutroman. Op jonge leeftijd zorgde haar fijngevoeligheid al voor fantasierijke gedachten en het avontuur heeft haar altijd gegrepen. Nadat ze aan de Schrijversacademie in 2020 haar studie 'Romans & Korte verhalen' had afgerond, sprong ze in het diepe. Ze haalde al haar herinneringen over Mexico naar boven, waar ze in 2014 een half jaar tussen de locals woonde, en begaf zich een lange winter op Texel om ongestoord te kunnen werken aan haar debuutroman. De Cacaoboom is geschreven vanuit een onuitputtende bron van inspiratie, ideeën en interesses en slechts het begin van de vele verhalen die nog gaan komen.

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: