Liz Ouwens – Wie zwijgt…

Astrid is na haar scheiding ingetrokken bij haar dementerende moeder Ida. Hoewel Ida beter af is in een verzorgingshuis, houdt Astrid haar moeder liever zo lang mogelijk thuis. Ida heeft last van spoken uit het verleden, en raakt steeds meer in de war. Dan gebeurt wat Astrid nooit had verwacht: Ida steekt iemand neer. Vanaf dat moment is het rustige leven dat moeder en dochter leidden voorbij.

Wie zwijgt… is een psychologische thriller waarin adoptie in de jaren zestig een grote rol speelt. Liz kwam op het idee dit verhaal te schrijven toen haar oog viel op een boek over afstandsmoeders en doorgangshuizen. Het onderwerp interesseerde haar en ze wist dat er een goed verhaal in schuilde. Hoewel het verhaal geheel fictief is, heeft ze thema’s uit haar eigen leven gebruikt om er een spannend verhaal van te maken. Zo heeft de protagonist dezelfde vorm van dementie als haar oma. Diezelfde oma ving haar dochter goed op toen zij zwanger raakte op haar zestiende. Dat was in die tijd niet zo vanzelfsprekend.

Liz Ouwens (1986) is in het dagelijks leven leerkracht in het basisonderwijs en woont in Den Helder. Haar liefde voor schrijven begon in 2016 toen zij aan de Schrijversacademie begon. De lessen van Manon Duijntjer motiveerden haar om zelf een boek te gaan schrijven. Ze volgde diverse specialisaties waaronder Thriller (Carla de Jong), Redactie (Nicoline Baartman) en Scenario (Hetty Kleinloog). In 2017 was ze finalist van de Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd en won ze een masterclass bij deze thrillerauteur. In 2018 verscheen een verhaal van haar in verhalenbundel Deadline (uitgeverij LetterRijn).

Het liefst leest ze thrillers en historische romans. Het is dan ook geen verrassing dat ze deze twee genres graag combineert in haar schrijfwerk.

1 december 2022 verscheen haar debuut Wie zwijgt… bij de Crime Compagnie.

Bestel het boek van Liz via bol.com.

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: