Lucia Fer - Stralen van Licht

Lucia,  een naam die zij bij haar geboorte kreeg. Gekoppeld aan haar achternaam “Fer”, maakte het voor haar klasgenootjes gemakkelijk om haar “lucifer” te noemen.

Lucia wist toen meteen dat haar naam “licht” betekende en dat zij  licht zou brengen in de leven van anderen.

Zo geschiede het ook in haar vrijwilligerswerkzaamheden als in haar huidige baan als wijk-/opbouwwerker. Het werken in het sociale domein confronteerde haar met heel veel leed. De levens van niet-redzame, dakloze- en eenzame bewoners en de armoede die er heerst in Nederland. Het verhaal van deze bewoners moest verteld worden. Het leven in een systeem dat op de een of andere manier niet sociaal en menswaardig genoeg is om haar bewoners op de juiste wijze te ondersteunen.

Om het verhaal op een professionele en deskundige wijze te vertellen besloot Lucia om zich aan te melden bij Schrijversacademie. De lessen, de oefeningen en de feedback maakten dat zij haar verhalen goed genoeg vond om deze als columns en blogs op de website van haar werkgever te plaatsen. Maar ook de tips en tricks van Hetty Kleinloog tijdens een schrijfretraite gaven haar meer zekerheid om te blijven schrijven.

Niet lang daarna sloot zij zich aan bij een Lelystadse dichtclub, De Salon. Bij de Salon kreeg zij een podium om haar verhalen, columns, blogs en gedichten ten gehore te brengen. Enkele van haar gedichten en korte verhalen zijn dan ook al verschenen in "Poezie uit de salon (isbnr 9789462472150) en “Divers Lelystad dichters bij elkaar” (97894622471641)

Het schrijven van een eigen boek van korte verhalen en gedichten kon toen echt niet meer uitblijven.

Stralen van licht (isbnr 9789462472792) www.schrijvenenvertellen.com

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: