Memoires van een Levensbeginneling - Wynonna Franken

Spreken is zilver maar schrijven is Boekgoud

Wynonna Franken uit Gulpen is verkozen tot winnaar van de BoekGoud-prijs door het lezend publiek in het genre `Verhalen & Columns’. Ze won deze prijs met haar boek Memoires van een Levensbeginneling- Het dagboek van een bedachtzame introvert.

Wynonna Franken (1996) komt uit Gulpen heeft onlangs haar basisopleiding afgerond bij de Schrijversacadamie, bij docent Tania Heimans. Wynonna is geen prater en doet dit dus ook niet veel. Schrijven daar en tegen doet ze wel, heel veel zelfs; van jongs af aan houdt zij dagboeken bij. Schrijven is voor Wyonna een manier om haar overvolle hoofd vol gedachten het zwijgen op te leggen.

In haar boek Memoires van een Levensbeginneling beschrijft ze hoe ze als iemand met weinig woorden telkens weer wordt gedwongen om te praten. De niet-praters, de nadenkers, steeds maar weer moeten zij handelen naar de maatstaven van de extroverte Wijzen. Wynonna beschrijft in haar boek met veel gevoel hoe het is om steeds als jong te worden bestempeld, als iemand die nog niet heeft geleefd en het echte leven nog mee moet maken. Wat gaat er om in het hoofd van deze Levensbeginneling? Haar dagboek geeft een puur en eerlijk beeld en bewijst dat je je stem op zoveel meer manieren kunt laten horen. Spreken is zilver maar schrijven is in dit geval goud.

Uitgeverij Boekscout organiseert al 10 jaar de schrijversprijs BoekGoud, voor veelal debuterende auteurs. De uitreiking valt samen met de Boekenweek, een week die in het leven is geroepen om aandacht te besteden aan het rijke boekenaanbod dat het desbetreffende jaar is uitgegeven. “Deze prijzen gelden echt als bevestiging voor het harde werk van de auteur en ik ben trots dat wij zo veel verhalen het podium mogen geven dat ze verdienen.” aldus Erwin de Haan, directeur van Uitgeverij Boekscout.

Wynonna, gefeliciteerd met deze prachtige prijs en nog veel schrijfplezier gewenst!

Het boek is nu verkrijgbaar via bol.com

 

Ga terug naar de Wall of Fame

 

 


Deel deze blog: