Sophie Wester - Moordende hitte

Achter de naam Sophie Wester gaat het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné schuil. Als docenten Nederlands delen Sophie en Ester een grote liefde voor de Nederlandse taal. Natuurlijk lezen ze graag en veel, maar ook schrijven is iets wat ze altijd hebben gedaan. In september 2019 zijn ze samen gestart met de basismodule van de Schrijversacademie in Utrecht om hun schrijfskills verder te ontwikkelen en inspiratie op te doen voor hun eigen lespraktijk. Tijdens de basismodule ontstond het ambitieuze plan om samen een boek te schrijven. Omdat het een thriller zou worden, besloten ze voor de specialisatie Thriller Schrijven te gaan. Samen karakters uitwerken, elkaars scènes redigeren, de plotlijnen als puzzelstukjes in elkaar passen, het bleek uitdagend en ontzettend leuk om te doen. Een aantal scènes werkten ze uit tijdens de specialisatie, waarbij de feedback van docent en medeleerlingen steeds nieuwe inzichten opleverden. In 2020 rondden ze hun specialisatie af en een jaar later voltooiden ze hun eerste thriller.

Op zoek naar een geschikte uitgever kwamen ze al snel bij De Crime Compagnie uit, een uitgeverij gespecialiseerd in thrillers voor vrouwen met vrouwen in de hoofdrol: wat hen betreft de een ideale match. Gelukkig was de interesse wederzijds en op 3 augustus 2022 is hun thrillerdebuut Moordende hitte uitgekomen!

Daarnaast heeft Sophie Wester een spannend kort verhaal geschreven voor de bundel Nr. 10 ter ere van het tienjarig jubileum van De Crime Compagnie. Ook zijn spannende korte verhalen verschenen in de Vriendin Thrillergids en in het tijdschrift Flair.

De tweede thriller van Sophie Wester, Een lege plek, komt begin februari 2023 uit.

 

Flaptekst Moordende Hitte

Tijdens een hittegolf drijft het felle zonlicht de geheimen van drie vrouwen uit hun schuilplaats…

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte. De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

 

Bestel 'Moordende Hitte' hier.

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: