Tussen ons gezwegen – Esther Vrinzen

Moeder worden kan je een vriendschap kosten in ‘Tussen ons gezwegen’.

De avontuurlijke Véronique en wat schuchtere Judith kennen elkaar al sinds de kleuterschool, waar ze samen moederden over de schare babypoppen en maar één ding zeker wisten: later worden we allebei moeder.

Als blijkt dat Judith vervroegd in de overgang is begint voor haar de tijd te dringen. Om haar kinderwens in vervulling te laten gaan doet ze iets wat onverwacht een bom onder haar vriendschap met Véronique blijkt te zijn. Vertelt Judith haar de waarheid omwille van hun vriendschap, ook al kan deze het einde daarvan betekenen? En wat als die waarheid meer kapot maakt dan alleen hun vriendschap?

Met haar novelle ‘Tussen ons gezwegen’ deed Esther Vrinzen eind 2021 mee aan de Kobo/Hebban schrijfwedstrijd met als thema: ‘een (on)gewone relatie’. Ze schreef het verhaal oorspronkelijk als opdracht voor de specialisatie ‘Romans en korte verhalen’ bij de Schrijversacademie onder begeleiding van docente Hetty Kleinloog. Ze won de wedstrijd en op 28 april 2022 is haar novelle gepubliceerd als e-book op Kobo. Volgens de jury is ‘Tussen ons gezwegen’ een novelle die vermaakt en ontroert, vol levensechte personages zit en ondanks heftige thema’s nergens nodeloos zwaar wordt.

Esther Vrinzen woont met haar man in Maastricht en is docente Engels op een hbo-opleiding. Begin 2020 startte ze met de basisschrijfopleiding van de Schrijversacademie bij docent Emile Hollman waar ze de smaak te pakken kreeg, en ze is nog lang niet uitgeschreven!

‘Tussen ons gezwegen’ is verkrijgbaar als e-book op Kobo.com en op Bol.com.

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: