Verdronken Waarheid - Ingrid Paijmans

In 2016 begon Ingrid Paijmans aan de basisopleiding van de Schrijversacademie. Daarna rondde zij nog twee specialisaties af(Biografieën en Familieverhalen en Autobiografisch Schrijven) in 2018 en 2019. De vele herinneringen die naar boven kwamen in deze periode inspireerden haar om haar levensverhaal op papier te zetten. Om haar boek het laatste zetje te geven meldde ze zich aan voor een Masterclasstraject en een individueel begeleidingstraject bij bureau Artemis. Verdonken Waarheid verscheen in december 2021 bij uitgeverij Rheia.

Flaptekst  Verdronken Waarheid Ik loop de trap af, de treden kraken onder mijn blote voeten. In de kamer zie ik dat de keukendeur dicht is. Die deur is bijna nooit dicht. Dichterbij gekomen hoor ik zacht gekreun. Met mijn oor tegen de deur blijf ik staan luisteren, houd mijn adem in. Ik hoor gefluister, versta niet wat er gezegd wordt, hoor wel de stem van mijn moeder en een zware ademhaling. Ik druk tegen de deur, nog eens en nog eens. In paniek roep ik: ‘Mamma, mamma, doe open!’

Als Ingrid op 10-jarige leeftijd ontdekt dat haar moeder een relatie heeft met de jongste broer van haar vader, wil ze haar vader beschermen en vertelt ze uit angst en loyaliteit aan niemand wat ze weet. Ook niet als haar oom een paar jaar erna bij hen komt wonen. Tien jaar later wordt haar vader dood gevonden in de Oosterplas.

Het boek is te bestellen via e-mail: ingridpaijmans@home.nl en te koop bij boekhandel GianottenMutsaers te Tilburg.

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: