Korte opleiding Poëzie schrijven

€124,95 p/m

Wil je graag in korte tijd worden ondergedompeld in de dichtkunst? Tijdens de korte opleiding Poëzie schrijven verken je talloze stijltechnieken, en leer je prachtige poëzie te schrijven.

Inleiding

Doorloop de kunst van poëzie

Poëzie heeft een tijdloze aantrekkingskracht en schoonheid die mensen al eeuwenlang betovert. Dichters spelen met woorden, klanken, ritme en beeldspraak om complexe emoties en gedachten te uiten, die soms moeilijk te beschrijven zijn met alledaagse taal. Tijdens de korte opleiding Poëzie schrijven leer je hoe je jouw diepste gedachten kunt vertalen naar woorden op papier. Of je nu een beginnend dichter bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van verzen, of een doorgewinterde woordkunstenaar die zijn vaardigheden wil verfijnen. De Schrijversacademie biedt een unieke kans om je schrijftalent te verfijnen, je expressieve vaardigheden te ontwikkelen en je eigen poëtische stem te vinden.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede kennis van schrijven. Indien je dit nog niet hebt, adviseren we je om de volledige opleiding Poëzie schrijven te volgen.

Volg de gratis proefles

“Poëzie is de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie.”

Willem Kloos

Groeien in het schrijfwerk

De Schrijversacademie bracht exact wat ik hoopte: met de juiste kennis, kunde en ervaring (door opdrachten) sleutelen aan de kwaliteit van mijn schrijven. Ik word geprikkeld door na te denken over de personages die ik opvoer, hun motieven en karakters, maar ook door heerlijk bizarre situaties te creëren.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Korte opleiding Poëzie schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van poëzie. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er vier verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatie: Poëzie schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de poëziewereld en gaat aan de slag met je eigen gedichten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de korte opleiding Poëzie schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw poëziebundel. De Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Specialisatie Poëzie schrijven

Tijdens deze korte opleiding bespreek je in een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, jouw schrijfdoelen samen met een docent. Vervolgens onderzoek je tijdens twee specialisatiemodules hoe je jouw eigen talige creativiteit kunt verruimen. Je leert jezelf toe te staan buiten de lijntjes te kleuren en te schrijven vanuit het gevoel. Bovendien verken je welke poëtische technieken dichters gebruiken om verhalen te vertellen, waaronder stijlmiddelen, zinsconstructie en versvormen.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, dan kan je een gewaardeerd getuigschrift van Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst aan de slag met de basistechnieken van het schrijven? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de volledige opleiding Poëzie schrijven volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Poëzie schrijven strekt zich uit over een periode van ongeveer 6 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 8 maanden.

Poëzie 6696

Eenmalig € 999,60   € 949,62 5% korting
8 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Poëzie schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Deze opleiding is ook te volgen in combinatie met een basisopleiding schrijfvaardigheid. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.

Woensdag 4 september 2024 | 19:00