Poëzie schrijven

€124,95 p/m

Metaforen, metrische patronen en rijmschema's. Poëzie is een vorm van expressie, waarbij je jouw gedachten en emoties omzet in verzen en gedichten. Wil je graag de poëet in jou aanwakkeren? Dan is de opleiding Poëzie schrijven iets voor jou.  

Inleiding

Verander gedachten in gedichten

Poëzie heeft een tijdloze aantrekkingskracht en schoonheid die mensen al eeuwenlang betovert. Dichters spelen met woorden, klanken, ritme en beeldspraak om complexe emoties en gedachten te uiten, die soms moeilijk te beschrijven zijn met alledaagse taal. Daarbij kan poëzie levendige beelden oproepen in de geest van de lezer en verborgen emoties raken. Tijdens de opleiding Poëzie schrijven leer je hoe je jouw diepste gedachten kunt vertalen naar woorden op papier. Of je nu een beginnend dichter bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van verzen, of een doorgewinterde woordkunstenaar die zijn vaardigheden wil verfijnen. De Schrijversacademie biedt een unieke kans om je schrijftalent te verfijnen, je expressieve vaardigheden te ontwikkelen en je eigen poëtische stem te vinden.

Volg de gratis proefles

“Goede poëzie is als de lezer weet: ik kende dat gevoel maar ik had er zelf geen woorden voor.”

Gerrit Kouwenaar

Bij de Schrijversacademie gaat er een literaire wereld voor je open!

Schrijversacademie gaf me het schrijfvertrouwen dat ik zocht. Er is goede begeleiding van docenten, de bijeenkomsten zijn leuk en je leert veel van je medestudenten!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Poëzie schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van poëzie. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er twaalf verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisatie: Poëzie schrijven

2 modules - 4 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de poëziewereld en gaat aan de slag met je eigen gedichten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Poëzie schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw poëziebundel, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Beschik je al over voldoende basiskennis in het schrijven? En ben je uitsluitend geïnteresseerd in het genre poëzie? Dan kun je in plaats van de volledige opleiding, ook de korte opleiding Poëzie schrijven volgen.

Specialisatie Poëzie schrijven

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan duik je dieper in het specifieke genre poëzie. In een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, loop je opnieuw met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens onderzoek je tijdens twee specialisatiemodules hoe je jouw eigen talige creativiteit kunt verruimen. Je leert jezelf toe te staan buiten de lijntjes te kleuren en te schrijven vanuit het gevoel. Bovendien verken je welke poëtische technieken dichters gebruiken om verhalen te vertellen, waaronder stijlmiddelen en zinsconstructie.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Switchgarantie

Bij de Schrijversacademie snappen we dat jouw schrijfinteresses voortdurend in ontwikkeling zijn. Kom je er tijdens jouw opleiding achter dat het gekozen genre of vakgebied toch niet helemaal bij je past? Dan is dit geen probleem! Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met een ander vakgebied? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Je krijgt in dit geval vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Poëzie schrijven strekt zich uit over een periode van 14 tot 20 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 20 maanden.

Opleiding Poëzie schrijven 6121

Eenmalig € 2.499,00   € 2.374,05 5% korting
20 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Poëzie schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis! De onderstaande data zijn voor de Basisopleiding schrijven. Na het afronden van de basisopleiding kun je je opnieuw aanmelden voor een specialisatie via jouw online leeromgeving. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 10:00
Zaterdag 12 oktober 2024 | 10:00
Zaterdag 21 september 2024 | 14:00