Korte opleiding Redacteur

€124,95 p/m

Wil jij leren hoe je manuscripten en webteksten tot in de puntjes kunt polijsten? Met de korte opleiding Redacteur groei je in een mum van tijd uit tot een bedreven redactiespecialist!

Inleiding

Van manuscripten tot boekvorming

Wil je leren hoe je manuscripten en webteksten effectief kunt redigeren? Dan is de korte opleiding tot Redacteur iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je in korte tijd hoe je opkomende auteurs kunt begeleiden bij hun manuscripten. Je maakt kennis met verschillende vormen van redactie, onder begeleiding van ervaren professionals in het veld. Gedurende de opleiding leer je alle belangrijke redactietechnieken, van beoordeling en redigeren tot het verbeteren van manuscripten, het vormgeven van een boek en het uitvoeren van de eindredactie. Daarnaast krijg je inzicht in de wereld van uitgeverijen. Kortom, je wordt getransformeerd tot een veelzijdige redactionele duizendpoot.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede kennis van schrijven. Indien je dit nog niet hebt, adviseren we je om de volledige opleiding Redacteur te volgen.

Volg de gratis proefles

“Schrijven is een manier van leven. En als je geluk hebt komt daar geld uit voort.”

Tim Krabbé

Een tevreden student

Ik ben heel blij met de Schrijversacademie. De afwisseling tussen zelfstandig werken en klassikale lessen, waarmee je een stok achter de deur hebt, werkt voor mij erg motiverend. Ik weet dat ik altijd kan terugvallen op erg behulpzame mensen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De korte opleiding Redacteur is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het beoordelen en redigeren van verhalen. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er zes verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatie: Redacteur

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verdiept je in redigeren aan de hand van drie thema's: over het vak, redigeren en verpakking.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de korte opleiding Redacteur werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw huidige schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Specialisatie Redacteur

Tijdens deze korte opleiding bespreek je in een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, jouw schrijfdoelen samen met een docent. Vervolgens volg je drie specialisatiemodules, waarin je leert manuscripten en webteksten te beoordelen en te redigeren op het gebied van taal, structuur en stijl. Daarnaast leer je hoe een boek in de markt wordt gepositioneerd, en hoe je de sterke kanten van een boek naar voren brengt. Je gaat aan de slag met het bedenken van een goede pitch, en denkt na over een pakkende titel, flaptekst en omslag.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst aan de slag met de basistechnieken van het schrijven? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de volledige opleiding Redacteur volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Redacteur strekt zich uit over een periode van ongeveer 6 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 12 maanden.

Specialisatie Redacteur 6132

Eenmalig € 1.499,40   € 1.424,43 5% korting
12 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Redacteur ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Deze opleiding is ook te volgen in combinatie met een basisopleiding schrijfvaardigheid. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.