Korte opleiding Zakelijk redigeren

€124,95 p/m

Wil je leren hoe je als professional teksten naar een hoger niveau tilt? Tijdens de korte opleiding Zakelijk redigeren leg je teksten onder een vergrootglas, en leer je ze effectief te redigeren.

Inleiding

Leer efficiënt redigeren in een zakelijke context

Zakelijk redigeren vervult een cruciale rol in elke professionele setting. Om een boodschap helder over te kunnen brengen aan de beoogde doelgroep, moet een tekst in elk opzicht prettig leesbaar zijn. Tijdens de korte opleiding Zakelijk redigeren leer je hoe je als professional teksten tot in de puntjes kunt polijsten. In korte tijd, leer je hoe je de hoofdlijnen van een tekst kunt behouden zonder belangrijke details uit het oog te verliezen. Je oefent met verschillende zakelijke teksten, en ontdekt hoe je hoe op een effectieve manier feedback kan geven aan schrijvers. Bovendien leer je talloze redigeertechnieken te beheersen. Kortom, de korte opleiding Zakelijk redigeren voorziet je van alle nodige vaardigheden om het redactievak volledig te beheersen.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede basiskennis van schrijven.

“Schrijven is schrappen.”

Godfried Bomans

Pittig en leuk, fijn opleidingsinstituut

Wat een fijn opleidingsinstituut! Deze maand ben ik afgestudeerd in de richting Zakelijke redactie. Een pittige en zeer goede opleiding. Kortom, een echte aanrader!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De korte opleiding Zakelijk redigeren is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het redigeren van teksten. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte (online) start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er zes verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatiemodules

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent het redactieproces, en gaat aan de slag met het redigeren van verschillende zakelijke teksten

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de korte opleiding Zakelijk redigeren werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw bestaande schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Zakelijk redigeren

Tijdens deze korte opleiding loop je in een horizongesprek met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens ga je aan de slag met drie specialisatiemodules, waarbij je verschillende redigeerniveaus onder de loep neemt: eerst de basisaspecten zoals spelling, stijl en zinsbouw, en daarna de details zoals structuur en tone of voice. Tot slot leer je hoe je redactiewerk systematisch en efficiënt kunt aanpakken.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst aan de slag met de basistechnieken van het schrijven? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de volledige opleiding Zakelijk redigeren volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Zakelijk redigeren strekt zich uit over een periode van ongeveer 6 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag.

Specialisatie Zakelijk redigeren 6713

2 modules

Eenmalig € 1.499,40
12 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Zakelijk redigeren ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Deze opleiding is ook te volgen in combinatie met een basisopleiding schrijfvaardigheid.