Online Basisopleiding schrijven

€139,95 p/m

Wil je jouw schrijfvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ontdek talloze schrijftechnieken en werk aan je eigen verhaal tijdens de Online schrijfopleiding!

Inleiding

Word de schrijver die je wilt zijn

Het schrijven van een verhaal is een vak apart. Waar begin je? Wat is een begrijpelijke verhaalstructuur? Hoe breng je boeiende personages tot leven, en hoe leid je jouw schrijfproces in goede banen? Tijdens de Online Basisopleiding schrijven ontdek je de belangrijkste fundamenten van het schrijven. Onder begeleiding van ervaren docenten, die tevens zelf schrijver zijn of in de boekenbranche werkzaam zijn, cultiveer je een eigen schrijfstijl, en leg je een stevige basis voor jouw eigen verhaal. Je krijgt alle gereedschappen aangereikt om jouw schrijfambities te realiseren. Of je schrijven ziet als je roeping, een passie, of gewoon een fascinerende hobby, bij de Schrijversacademie zullen we je helpen om de schrijver te worden die je altijd al wilde zijn.

Volg de gratis proefles

“Met een beetje geluk laat een goed boek je anders naar de wereld kijken.”

Adriaan van Dis

Een tevreden student

Ik ben heel blij met de Schrijversacademie. De afwisseling tussen zelfstandig werken en klassikale lessen, waarmee je een stok achter de deur hebt, werkt voor mij erg motiverend. Ik weet dat ik altijd kan terugvallen op erg behulpzame mensen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Online schrijfopleiding is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen verhaal of tekst. De opleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er acht verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen: 

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Je ontwikkelt een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de Online Basisopleiding schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw verhaal, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

Tijdens de Online schrijfopleiding leg je een solide basis voor je algemene schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je taal effectief in te zetten om jouw verhaal over te brengen, en leer navigeren door verschillende vertelperspectieven. Ook verken je boeiende plotconstructies, werk je levendige dialogen en personages uit, en leer je jouw schrijfproces goed te organiseren. Daarnaast ga je aan de slag met het schrijven van je eigen verhaal.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een certificaat

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd Bewijs van Deelname van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je jouw schrijfvaardigheid verder verfijnen? Als ambitieuze schrijver heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een specifiek literair genre of vakgebied. De Schrijversacademie biedt diverse schrijfopleidingen aan: van Romans en korte verhalen, tot Familieverhalen, Poëzie, Zakelijk redigeren en Scenario schrijven. Indien je kiest voor een andere opleiding, krijg je vrijstelling voor modules die je al eerder hebt afgerond.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De Online Basisopleiding schrijven strekt zich uit over een periode van 8 tot 10 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, de Schrijversdag, en de studiebijeenkomsten. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 12 maanden.

Online Basisopleiding schrijven 6114

Eenmalig € 1.679,40   € 1.595,43 5% korting
12 maanden € 139,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Online Basisopleiding schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Dinsdag 10 september 2024 | 19:00