Korte opleiding Journalistiek schrijven

€124,95 p/m

Als journalist moet je informatie glashelder kunnen overbrengen. Wil jij in korte tijd journalistieke vaardigheden opdoen? Volg dan de korte opleiding Journalistiek schrijven!

Inleiding

Schrijf in een mum van tijd ijzersterke artikelen

Hoe schrijf je een boeiend nieuwsartikel? Dat leer je tijdens de korte opleiding Journalistiek schrijven. Tijdens deze compacte schrijfopleiding onthullen doorgewinterde professionals in de journalistiek alle geheimen van het vak. Je ontwikkelt een kritische blik op de media en haar rol in de samenleving. Van bronnen verzamelen, interviews voorbereiden en afnemen, tot het opzetten en uitwerken van reportages, alle journalistieke vaardigheden passeren de revue. Daarnaast leer je diverse schrijfstijlen en –technieken te beheersen en verken je verschillende soorten mediavormen, waaronder podcasts, recensies en blogs.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede basiskennis van schrijven.

“Domme vragen zijn het begin van alle nieuws.”

Jan Blokker


Bij de Schrijversacademie gaat er een literaire wereld voor je open!

Schrijversacademie gaf me het schrijfvertrouwen dat ik zocht. Er is goede begeleiding van docenten, de bijeenkomsten zijn leuk en je leert veel van je medestudenten!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De korte opleiding Journalistiek schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van journalistieke teksten. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte (online) start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er zes verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatiemodules

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verdiept je in journalistiek schrijven aan de hand van drie thema's: interviews, reportages en schrijftechnieken & genres.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de korte opleiding Journalistiek schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw huidige schrijfvaardigheden wilt bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Journalistiek schrijven

Tijdens deze korte opleiding bespreek je in een horizongesprek jouw schrijfdoelen samen met een docent. Vervolgens ga je tijdens drie specialisatiemodules aan de slag met het voorbereiden, afnemen en uitschrijven van interviews. Ook start je met de voorbereiding van een reportage. Aan de hand van deze kennis werk je toe naar de eindopdracht: een pitch waarin je mondeling jouw idee voor een interview of reportage toelicht en jouw journalistieke creativiteit toont.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst aan de slag met de basistechnieken van het schrijven? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de volledige opleiding Journalistiek schrijven volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Journalistiek schrijven strekt zich uit over een periode van ongeveer 6 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag.

Specialisatie Journalistiek Schrijven 6721

2 modules

Eenmalig € 1.499,40
12 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Journalistiek schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Deze opleiding is ook te volgen in combinatie met een basisopleiding schrijfvaardigheid.

Zaterdag 18 mei 2024 | 13:30