Korte opleiding Zakelijk schrijven

€124,95 p/m

Zakelijke teksten schrijven kan uitdagend zijn. Hoe schrijf je een kraakhelder verhaal dat jouw doelgroep aanspreekt? En hoe kies je de juiste toon? In de korte opleiding Zakelijk schrijven krijg je antwoorden op deze vragen.

Inleiding

Een heldere en professionele boodschap overbrengen

Wil je als bedrijf of ZZP'er professioneel overkomen? Dan is goede schriftelijke communicatie van groot belang. Jouw teksten vormen namelijk het visitekaartje van jouw bedrijf. In de korte opleiding Zakelijk schrijven leer je in een mum van tijd hoe je jouw zakelijke teksten het beste kunt opbouwen en structureren. Je leert wollig taalgebruik te vermijden, en verdiept je in zakelijke correspondentie. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je diverse soorten teksten schrijven aan de hand van praktische regels. Na afronding van deze opleiding ben jij een expert in zakelijk schrijven.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede kennis van schrijven. Indien je dit nog niet hebt, adviseren we je om eerst de Basisopleiding schrijven te volgen.

Volg de gratis proefles

“Men wordt schrijver door de drift voor de vorm. De inhoud is punt twee.”

Godfried Bomans

De Schrijversacademie biedt kwaliteit

De schrijversacademie biedt zowel inhoudelijk goede trainingen aan, als aandacht voor het persoonlijk contact. Het is als een warm nest waar je welkom wordt geheten en waar talent bijgeschaafd wordt.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De korte opleiding Zakelijk schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van zakelijke teksten. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er drie verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatie: Zakelijk schrijven

2 modules - 3 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent diverse zakelijke genres en gaat aan de slag met eigen teksten schrijven.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Zakelijk schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu aan het begin staat van je schrijversreis of jouw bestaande schrijfvaardigheden wil bijschaven, de Schrijversacademie helpt je om jouw ambities te verwezenlijken.

Specialisatie Zakelijk schrijven

Tijdens deze korte opleiding bespreek je in een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, jouw schrijfdoelen samen met een docent. Vervolgens ga je aan de slag met twee specialisatiemodules, waarbij je interne en externe teksten leert schrijven, zoals brieven en e-mails. Een ervaren docent neemt je mee in het schrijfproces, en laat je onder andere zien hoe je een zakelijke tekst opmaakt en welke taal je moet hanteren. Ook werk je gestaag aan jouw eigen teksten. Heb je hulp nodig bij het schrijven van jouw business case, projectplan of offerte? Dan word je daar bij geholpen!

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst beginnen met de basistechnieken van het schrijven, en wil je ook meer weten over andere zakelijke vakgebieden? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de opleiding Zakelijk schrijven (pakket) volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Zakelijk schrijven strekt zich uit over een periode van ongeveer 4 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 12 maanden.

Specialisatie Zakelijk schrijven 5915

Eenmalig € 999,60   € 949,62 5% korting
8 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Zakelijk schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Je kunt ook eerst beginnen met de basisopleiding schrijfvaardigheid. Benieuwd naar al onze leslocaties? Bekijk ze hier.