Zakelijk schrijven (pakket)

€149,95 p/m

Wil je een veelzijdige tekstschrijver worden, die waardevol is voor organisaties? Dan is de opleiding Zakelijk schrijven (pakket) de perfecte keuze. Tijdens deze opleiding leer je belangrijke aspecten van zakelijk schrijven te beheersen. 

Inleiding

Leer creatief schrijven voor zakelijk succes

Met de opleiding Zakelijk schrijven (pakket) word je opgeleid tot een veelzijdig schrijftalent dat breed inzetbaar is binnen bedrijven. Of je nu een carrière ambieert als tekstschrijver binnen organisaties, aan de slag wilt in de uitgeverswereld, of gewoonweg jouw schrijfvaardigheden een boost wilt geven, tijdens deze opleiding leer je jouw creatieve schrijfvaardigheden te benutten voor diverse zakelijke doeleinden. Je doet belangrijke basiskennis op van het schrijven én verdiept je in maar liefst drie vakgebieden naar keuze. Dit alles onder begeleiding van gepassioneerde en ervaren docenten van de Schrijversacademie. Met hun diepgaande kennis van het schrijversvak en jouw ambities, kan je jouw schrijfdroom waarmaken.

Doe de gratis proefles

“Mensen zijn liefdes. Schrijven is mijn manier van leven.”

Connie Palmen

Ik ben als schrijver enorm gegroeid!

Ik ben als schrijver enorm gegroeid. De boeken die bij de opleiding horen zijn geweldig. Mijn ervaring met de docenten was erg goed en ook de wisselwerking in de klassen. Leuke opdrachten, positieve sfeer.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Zakelijk schrijven (pakket) is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van teksten in verschillende vakgebieden. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er achttien verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisaties naar keuze

9 modules - 18 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent drie vakgebieden, en gaat aan de slag met het schrijven van eigen teksten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Zakelijk schrijven (pakket) werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw tekst, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Specialisaties naar keuze

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan ga je drie vakgebieden achtereenvolgens verkennen, elk bestaande uit drie specialisatiemodules. Tijdens deze opleiding kan je kiezen uit de volgende vakgebieden: Journalistiek schrijven, Storytelling, Redactie, Columns en blogs, Zakelijk schrijven en Zakelijk redigeren. Heb je aan twee vakgebieden genoeg? Dan is mogelijk om een vakgebied in te ruilen voor het volgen van onze inspirerende Schrijfretraite. Meer informatie over de Schrijfretraite vind je hier.

Ontvang feedback op jouw werk

Voordat je de specialisatiemodules doorloopt, ga je in een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, opnieuw jouw schrijfdoelen na met een docent. Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Ben je nog niet uitgeleerd en heb je de smaak te pakken? We hebben ook interessante korte schrijfopleidingen, waarin je in een mum van tijd meer leert over een specifiek literair genre of zakelijk vakgebied.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De opleiding Zakelijk schrijven (pakket) strekt zich uit over een periode van 2 tot 3 jaar. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 36 maanden.

Opleiding Zakelijk schrijven (pakket) 6130

Eenmalig € 5.398,20   € 5.128,29 5% korting
36 maanden € 149,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Zakelijk schrijven (pakket) ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00