Korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven

€124,95 p/m

In de korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven leer je in een mum van tijd talloze teksten schrijven. Word jij de nieuwe Sylvia Witteman of Nico Dijkshoorn?

Inleiding

Begin jouw eigen column of blog

Columnisten en bloggers zijn ware woordkunstenaars. Met de meest scherpzinnige uitspraken geven ze hun kijk op de actualiteit of creëren ze prachtige beschrijvingen van alledaagse gebeurtenissen. Daarbij maken ze gebruik van opvallende titels, doordachte argumenten, en verassende slotzinnen die de lezer aan het denken zet. Wil jij leren welke ingrediënten nodig zijn voor het creëren van pakkende columns en blogs? Volg dan de korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven. Tijdens deze compacte schrijfopleiding leer je, onder begeleiding van ervaren docenten en medestudenten, in korte tijd hoe je jouw gedachten kunt omzetten in prikkelende teksten. Daarnaast ontdek je hoe je jouw columns en blogs effectief in de markt kunt zetten.

Voor deze opleiding verwachten we dat je al beschikt over een brede basiskennis van schrijven.

“Schrijven, is kijken met je ogen dicht.”

Remco Campert

Genieten van schrijven

Ik heb enorm genoten van het schrijfproces, de schrijfoefeningen en de professionele betrokken begeleiding, zowel van de docenten als de mensen die voor de organisatie verantwoordelijk zijn. Bovendien zijn de studiedagen onvergetelijk leuk en boeiend.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van hun eigen columns en blogs. De schrijfopleiding bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte (online) start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er zes verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Specialisatiemodules

3 modules - 6 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent de wereld van columns en blogs, en gaat aan de slag met je eigen teksten.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van conceptversies of het volledig opstellen van meerdere columns of blogs voor je eigen website, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Zakelijk columns en blogs schrijven

Tijdens deze korte opleiding loop je in een horizongesprek met een docent jouw schrijfdoelen na. Vervolgens maak je tijdens drie specialisatiemodules grondige analyses van jouw favoriete columns en blogs. Ook leer je alles over zoekmachineoptimalisatie, zodat jouw teksten beter vindbaar zullen zijn in zoekmachines als Google. Aan de hand van de opgedane kennis perfectioneer je jouw unieke schrijfstijl en geef je jouw columns en blogs vorm.

Ontvang feedback op jouw werk

Gedurende de opleiding beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle modules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende praktijkbijeenkomsten, dan kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

Wil je eerst de basis beheersen?

Wil je eerst aan de slag met de basistechnieken van het schrijven? Dan kun je in plaats van de korte opleiding, ook de volledige creatieve opleiding Columns en blogs volgen.

Evenementen

Naast schrijfopleidingen, organiseert de Schrijversacademie ook evenementen die schrijvers van alle niveaus bij elkaar brengen. De evenementen bieden de perfecte gelegenheid om je passie voor schrijven te verkennen, nieuwe inzichten op te doen, en in contact te komen met gelijkgestemde schrijvers.

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Heb je de smaak te pakken en wil je schrijven in diverse literaire genres of aan de slag met andere vakgebieden? Als ambitieuze auteur kan je bij ons meerdere schrijfopleidingen na elkaar volgen. Zo ben jij van alle markten thuis!

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Kostenoverzicht

De korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven strekt zich uit over een periode van ongeveer 6 maanden. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag.

Specialisatie Zakelijk Columns en Blogs 6131

2 modules

Eenmalig € 1.499,40   € 1.424,43 5% korting
12 maanden € 124,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Korte opleiding Zakelijk columns en blogs schrijven ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je aan de opleiding begint, dien je al te beschikken over schrijfervaring. Heb je nog geen ervaring of vooropleiding? Geen probleem! Je kunt ook eerst beginnen met de basisopleiding schrijfvaardigheid.